Recept zoekresultatenThaise steak tartaar
Delhaize logo
  • Thaise steak tartaarA

Thaise steak tartaar

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Picnic,Vasten
Voorgerecht
Thaise steak tartaarA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g parmezaankrullen
  • 1 eetlepel gegrilde sesamzaadjes
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 2 steeltjes citroengras
  • 1 bussel koriander
  • 1 bussel munt
  • 1 eetlepel gegrilde sesamolie
  • 2 el olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 middelgrote zoetzure augurk
  • 280 g gehakte biefstuk bio
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • 3 limoenen
  • 50 g blauwe bessen
  • 1 Granny Smith-appel
  • 50 g rucola
  • 250 g kerstomaten
  • 1/2 venkelknol
  • 1/2 komkommer
  • 2 wortels (assortiment van witte, gele, oranje, rode)
  • 3 jonge uien

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Doe de gehakte biefstuk in een grote kom, samen met het sap van 2 limoenen, de olijf- en de sesamolie, de sojasaus en de rijstazijn. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kom. Verwijder de 2 buitenste lagen van de stengels citroengras en haal de zaadjes uit het pepertje. Hak ze heel fijn en voeg ze toe aan het vlees. Voeg ook de gehakte lente-uitjes, de augurken en de cashewnoten toe. Meng goed en breng verder op smaak (gebruik indien nodig de sojasaus om meer te zouten).
  2. Snijd de kerstomaten in 4. Snijd de wortelen en de komkommer met een aardappelmesje of een mandoline in heel fijne lange slierten; snijd ze dan in 'spaghetti'. Hak de munt, de koriander en de rucola grof. Snijd de venkel en de appel met de mandoline in ultrafijne plakjes.
  3. Voeg ± van al deze ingrediënten aan het vlees toe, samen met van de blauwe bessen en de parmigiano, meng voorzichtig met je handen.
  4. Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
  5. Dien het vleesbrood op met de appelmoes, de mayo, gebakken krieltjes en een krokant slaatje van courgetteslierten, slaharten, spinazie, radijzen, kruiden ...
  6. Schik de gehakte biefstuk in een serveerring op de borden. Bestrooi met sesamzaadjes en versier met schijfjes limoen en de rest van de rauwkost, de parmigiano et de blauwe bessen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 100; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 3,5; vezels (g): 3; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 477,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Picnic,Vasten
Hoofdgerecht,Diner,Aperitief
Voorgerecht
  • Thaise steak tartaarA