Recept zoekresultatenTempura van scampi, wasabisaus
Delhaize logo
  • Tempura van scampi, wasabisaus
    B
Tempura van scampi, wasabisausB

Tempura van scampi, wasabisaus

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25 (kaliber ‘large’)
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 150 g tempurapaneermix ‘Tempura batter mix’ Lobo
  • 1 kl wasabi
  • 1 bad frituurolie
  • 1 el kruidenmix ‘Thai mix’ Market Fresh
  • zout
  • 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25 (kaliber ‘large’)
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 150 g tempurapaneermix ‘Tempura batter mix’ Lobo
  • 1 kl wasabi
  • 1 bad frituurolie
  • 1 el kruidenmix ‘Thai mix’ Market Fresh
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de friteuse op 180°C.
2
Meng de yoghurt met de wasabi naar eigen smaak. Breng verder op smaak met zout.
3
Dep de ontdooide scampi met keukenpapier droog. Klop de tempurapaneermix met 2,4 dl koud water. Meng er de Thaise kruiden onder. Neem telkens een scampi bij de staart vast en dompel hem in het deeg. Bak de scampi kort en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Dien meteen op als voorgerecht (of als aperitiefhapje voor 8 personen) en geef er de saus bij. Bestrooi eventueel met ‘Thai mix’.
1
Verwarm de friteuse op 180°C.
2
Meng de yoghurt met de wasabi naar eigen smaak. Breng verder op smaak met zout.
3
Dep de ontdooide scampi met keukenpapier droog. Klop de tempurapaneermix met 2,4 dl koud water. Meng er de Thaise kruiden onder. Neem telkens een scampi bij de staart vast en dompel hem in het deeg. Bak de scampi kort en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Dien meteen op als voorgerecht (of als aperitiefhapje voor 8 personen) en geef er de saus bij. Bestrooi eventueel met ‘Thai mix’.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 152 kcal – Vetten: 7,7 g – Koolhydraten: 12 g – Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 8,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 152 kcal – Vetten: 7,7 g – Koolhydraten: 12 g – Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 8,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

450 gr

€14,49

Authentieke Griekse yoghurt | 0% v.g.

Mevgal

Authentieke Griekse yoghurt | 0% v.g.

300 gr

€2,39

Wasabi pasta

Saitaku

Wasabi pasta

43 gr

€3,85

Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g

Solo

Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g

4 x 250 gr

€8,49

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€31,31