Tartiflette in ministoofpotje
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Kerst
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 800 g vastkokende aardappelen
- 3 uien
- 200 g gerookte spekreepjes
- 1 eetlepel olie
- 10 cl droge witte wijn
- 400 g Reblochon
- 10 cl lichte verse room
- 2 knoflooktenen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112500381030000
F1986053100315100000
F2009112600511110000
S2011020100232260010
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Kook de aardappelen in de schil gaar (in water, in de microgolfoven of door te stomen), maar zorg dat ze nog wat vast zijn.
- Verwarm ondertussen de olie in een grote sauteerpan en bak er de spekreepjes en de gesnipperde uien in op een middelhoog vuur. Voeg na 10 min. de in blokjes gesneden aardappelen toe en overgiet met de witte wijn. Bak alles 5 min. op een zacht vuur en voeg dan de room en peper toe.
- Verdeel de reblochon in 8 stukken. Snij elke driehoek horizontaal in twee.
- Wrijf de binnenkant van 8 stoofpotjes in met de gehalveerde knoflooktenen. Doe in elk potje een dikke eetlepel van de aardappelbereiding. Voeg 1 driehoek kaas toe, bedek met de resterende aardappelen. Leg er de resterende driehoeken kaas bovenop met de korst naar boven.
- Bak goudbruin in de warme oven (voorverwarmd op th. 6 – 180°C) gedurende 20 à 25 min.
- Dien warm op. Voorzie een groen slaatje als bijgerecht.
Kooktip
Je kan ook gewone ovenschoteltjes gebruiken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 606; energie (kCal): 145; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 323,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112500381030000
F1986053100315100000
F2009112600511110000
S2011020100232260010
Laad nog 4 producten