Recept zoekresultatenTarte tatin van witloof met brie en pesto
Delhaize logo
  • Tarte tatin van witloof met brie en pestoD

Tarte tatin van witloof met brie en pesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kerst
Hoofdgerecht
Tarte tatin van witloof met brie en pestoD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g hazelnoten
  • 200 g brie
  • 4 eetlepels suiker
  • 120 g boter
  • 100 g parmigiano
  • 100 g pijnboompitten
  • 5 cl olijfolie
  • bakpapier
  • 850 g gourmet witloof
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 4 ronde bakvormen (± 15 cm diameter)
  • 2 bussels basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Brie | 5 Sneden
    125 gr
    28,72 €/kg
    €3,59
    Afhaling vanaf 28/01
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de witloofstronkjes in 2. Bekleed 4 individuele ronde bakvormen van ± 15 cm diameter met bakpapier. Verdeel er de boter in blokjes en de suiker over en leg het witloof er met de snijkant naar onder op.
    3. Zet de bakvormen 20 min. in de oven. Snijd intussen de brie in sneetjes. Haal de bakvormen uit de oven en leg de sneetjes brie op het witloof.
    4. Snijd 4 cirkels met een diameter van ± 17 cm (2 cm groter dan je bakvorm) uit het bladerdeeg.
    5. Duw de gare witloofstronkjes iets meer samen naar het midden, zodat je het deeg mooi over de witloofstronkjes kunt leggen.
    6. Gaar nog 20 min. in de oven.
    7. Maak intussen de pesto: mix de pijnboompitten, de olijfolie en de basilicum (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) in de hakmolen tot een gladde pasta. Voeg op het einde de geraspte parmigiano toe en meng nog even. Kruid bij met peper en zout.
    8. Hak de hazelnoten grof.
    9. Haal de tartes tatin uit de oven, haal uit de vorm en werk af met de pesto, enkele basilicumblaadjes en de grofgehakte hazelnoten.

    Kooktip

    • Als je de parmigiano te vroeg in de hakmolen doet, kan de kaas door de warmte smelten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1070; energie (kCal): 258; vetten (g): 21,5; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1038,71
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Kerst
    Winter
    Hoofdgerecht
    • Tarte tatin van witloof met brie en pestoD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Brie | 5 Sneden
    125 gr
    28,72 €/kg
    €3,59
    Afhaling vanaf 28/01
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95