Recept zoekresultatenTarte tatin met appelen en yoghurt
Delhaize logo
  • Tarte tatin met appelen en yoghurt
    C

Tarte tatin met appelen en yoghurt

door Gema Gomez

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Dessert
Tarte tatin met appelen en yoghurtC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 3 eieren
  • 5 jonagoldappelen (± 750 g)
  • 125 g volle yoghurt natuur
  • 225 g allroundbloem
  • 1/2 zakje baking powder (10 g)
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 g karneboter

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Yoghurt | Vol | Natuur

Delhaize

Yoghurt | Vol | Natuur

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Karneboter | Ardeens

Delhaize

Karneboter | Ardeens

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,09

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€11,51

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ 40 min. kooktijd)

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Schil de appelen, snijd ze in 8 en verwijder het klokhuis. Fruit de appelpartjes goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 25 g boter en 40 g suiker (ze moeten nog een beetje stevig zijn). Laat lauw worden.
  2. Doe de yoghurt, de eieren, de bloem, het bakpoeder, het zout, de rest van de suiker (180 g) en de rest van de gesmolten boter (125 g) in een slakom. Meng ze met een klopper op hoge snelheid, tot een luchtig en homogeen deeg.
  3. Bekleed een ronde, diepe taartvorm (24 cm) met een nog groter vel bakpapier, tot over de randen. Verdeel de appelen in rozetvorm over de bodem, giet er het deeg bovenop, strijk het glad en schuif 40 min. in de oven (houd de taart in het oog).
  4. Laat de taart lauw worden en ontvorm ze: dit lukt zonder enig probleem dankzij het bakpapier. Een absolute aanrader lichtjes lauw geserveerd!

Tip: De appelen krimpen tijdens het bakken, ze mogen elkaar dus gerust overlappen op de bodem van de taartvorm.

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 217 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 29,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 3,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g: Energie: 217 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 29,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 3,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Dessert
  • Tarte tatin met appelen en yoghurt
    C

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Yoghurt | Vol | Natuur

Delhaize

Yoghurt | Vol | Natuur

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Karneboter | Ardeens

Delhaize

Karneboter | Ardeens

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,09

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€11,51