Recept zoekresultatenTagliatelle met gegrilde halloumi
Delhaize logo
 • Tagliatelle met gegrilde halloumiA

Tagliatelle met gegrilde halloumi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht
Tagliatelle met gegrilde halloumiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 350 g tagliatelle
 • 225 g halloumi
 • 100 g verse groene pesto
 • 4 el olijfolie
 • peper en zout
 • 400 g datterinotomaten
 • 2 venkelknollen

Begin met koken

Bereidingstijd: bereiding + kooktijd: 25 min.

 1. Verwijder het loof van de venkelknollen, snipper de venkel en stoof 15 min op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan met 3 el olie. Kruid met zout en peper.
 2. Kook intussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
 3. Schik de gehalveerde tomaten in de pan en fruit 3 min op een vrij hoog vuur. Voeg de uitgelekte pasta en de pesto toe. Meng en breng verder op smaak.
 4. Verwarm tegelijkertijd een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de blok halloumi in dikke sneetjes, smeer ze in met olijfolie en gril ze kort aan beide kanten in de hete braadpan.
 5. Verdeel de pasta over diepe borden, voeg de gegrilde kaas toe en dien op.

Kooktip

Als je nog kerstomaten over hebt, kun je die gebruiken in plaats van datterinotomaten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 161; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 11,4; suikers (g): 2,3; vezels (g): 4,9; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 816,59
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Recepten voor elke dag
Diner,Lunch
Hoofdgerecht
 • Tagliatelle met gegrilde halloumiA