Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTagliatelle alle vongole
Delhaize logo
  • Tagliatelle alle vongoleA

Tagliatelle alle vongole

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Tagliatelle alle vongoleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg tapijtschelpen (vongole veraci)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gedroogde chilipepertjes in rondjes gesneden
  • peper en zout
  • 2 eieren (voor de tagliatelle)
  • 200 g bloem (voor de tagliatelle)
  • Zout (voor de tagliatelle)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Blanc de Blanc droog
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min. + 30 min. rusttijd

    1. Pasta: giet de bloem op het werkblad, maak er een kuiltje in en breek er de eieren in. Voeg zout toe, meng en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast.
    2. Spoel de schelpen en laat ze weken in koud gezouten water. Hak de peterselie fijn; zet apart.
    3. Haal het deeg 2 keer door een pastamachine (rolmachine): de eerste keer om het plat te maken, de tweede keer om het nog platter te maken en het in tagliatelle te snijden. Kook de tagliatelle in kokend gezouten water tot ze boven komen drijven (± 1,30 min. kooktijd).
    4. Bak de fijngehakte teentjes knoflook in de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze niet verkleuren. Voeg de chili toe, dan de uitgelekte schelpen. Bak ze op een hoog vuur, voeg de witte wijn toe en laat verder stoven tot ze allemaal open zijn; de wijn moet een beetje zijn ingekookt.
    5. Doe de uitgelekte pasta in de pan en vergeet niet van tevoren een paar soeplepels van het kookwater te nemen. Voeg een beetje toe aan het mengsel tot je een saus hebt die alle schelpen goed bedekt. Breng op smaak, voeg de gehakte peterselie toe en serveer meteen.

    Tip: een eenvoudige vuistregel om pasta te koken en perfect te zouten: gebruik 1 l water en 10 g zout per 100 g pasta.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 162 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 20,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 9,7 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Tagliatelle alle vongoleA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Blanc de Blanc droog
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49