Recept zoekresultatenSuikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloen
Delhaize logo
  • Suikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloenD

Suikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Voorgerecht
Suikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 charentais meloen
  • 1/2 biocitroen
  • 6 takjes rozemarijn
  • 1/2 ongesneden suikerbrood
  • 300 g roquefort
  • 250 g kristalsuiker
  • 20 g boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Charentais
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020033000056020000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Roquefort | AOP
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    18,90 €/kg
    €1,89
    F2013122600160800000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Schil de meloen, ontpit hem en snijd hem in grote stukken. Breng de meloenstukken met de citroen, 2 takjes rozemarijn, 2,5 dl water en de suiker in een kleine steelpan aan de kook. Laat ± 15 min. pruttelen.
    2. Snijd het suikerbrood in 4 dikke sneetjes, smeer ze lichtjes in met boter en bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een hete grill.
    3. Verdeel de grofverkruimelde roquefort over de toastjes, voeg de meloenstukken toe, besprenkel alles met een scheutje siroop en werk af met rozemarijn. Serveer als voorgerecht of als lunch, met een slaatje. Is ook een heerlijke en verrassende maaltijdafsluiter, als kaasdessert.

    Tip: Houd de meloen tijdens het koken goed in het oog (kies een niet al te rijp exemplaar): de stukken moeten zacht zijn, maar vermijd dat ze tot moes koken.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 231,1 kcal - Vetten: 11,5 g - Koolhydraten: 25,0 g - Vezels: 1,0 g - Eiwitten: 7,5 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Barbecue
    Voorgerecht
    • Suikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Charentais
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020033000056020000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Roquefort | AOP
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    18,90 €/kg
    €1,89
    F2013122600160800000