Recept zoekresultatenStoemp van rapen en spinazie met hazelnoten
Delhaize logo
  • Stoemp van rapen en spinazie met hazelnotenA

Stoemp van rapen en spinazie met hazelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Bijgerechten
Stoemp van rapen en spinazie met hazelnotenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bosjes rapen
  • 200 g spinazieblaadjes
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 6 el olijfolie
  • 1/2 kl hazelnootolie
  • Espelettepeper
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    11,59 €/l
    €8,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. kooktijd

    1. Schil de rapen, snijd ze in blokjes en doe ze in een kookpot. Giet er koud water bij tot ze net ondergedompeld zijn en breng aan de kook. Laat ± 30 min. op een matig vuurtje sudderen tot volledige verdamping van het water.
    2. Gril de grofgehakte hazelnoten zonder toevoeging van vetstof in een antiaanbakpan, met een beetje zout en Espelettepeper.
    3. Haal de rapen van het vuur zodra ze gaar zijn. Voeg meteen de spinazieblaadjes en de olijfolie toe. Plet alles met een pureestamper en breng verder op smaak.
    4. Besprenkel de stoemp met enkele druppels hazelnootolie, bestrooi hem met de hazelnoten en een snufje Espelettepeper. Serveer.

    Tip: Er bestaan veel redenen om deze super stoemp te proeven: als bijgerecht bij wild, rood vlees, gegrilde vis … keuze genoeg!

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 297 kcal - Vetten: 25 g - Koolhydraten: 9 g - Vezels: 8 g - Eiwitten: 5 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Bijgerechten
    • Stoemp van rapen en spinazie met hazelnotenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    11,59 €/l
    €8,69