Recept zoekresultatenStapeltaart met vanille en aardbeien
Delhaize logo
  • Stapeltaart met vanille en aardbeien

Stapeltaart met vanille en aardbeien

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
Stapeltaart met vanille en aardbeien

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 210 g tarwebloem (+ extra voor de taartvormen)
  • 165 g maiszetmeel
  • 375 g fijne suiker
  • 1 snuifje fijn zout
  • 500 g mascarpone
  • 300 g Philadelphia ‘Classic’
  • 60 g kristalsuiker (voor de room)
  • 1 peul vanille
  • 500 g aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 100 g rode bessen
  • 12 eieren (medium)
  • boter voor de bakvorm

Ingrediënten voor 20 personen

Toon:

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Zetmeel | Aardappelen

Soubry

Zetmeel | Aardappelen

200 gr

€1,65

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

2 × 300 gr

€8,58

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Mascarpone

Galbani

Mascarpone

500 gr

€5,19

Smeerkaas | LIGHT | Original

Philadelphia

Smeerkaas | LIGHT | Original

320 gr

€3,09

Bourbon | Vanilla Extract

Dr. oetker

Bourbon | Vanilla Extract

3 cl

€4,55

Aardbei | Bio

Delhaize

Aardbei | Bio

2 × 250 gr

Bio

€8,98

Frambozen

Delhaize

Frambozen

250 gr

€3,09

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Totaal:
€49,60

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min + 30 min kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de eieren en de suiker gedurende 10 min op op hoge snelheid. Ze moeten schuimig worden en in volume verdrievoudigen. Meng de bloem, het zetmeel en het zout. Voeg al zevend de helft van deze mix aan de opgeklopte eieren toe. Meng voorzichtig met een spatel. Herhaal met de rest van het mengsel.
  3. Beboter 2 hoge springvormen van 15 cm diameter en een vorm van 18 cm diameter. Bestuif ze met bloem en schud er de overtollige bloem uit. Verdeel er het deeg over en bak ze in de oven: reken 28 min voor de 2 kleine taarten en 30 min voor de grote. Laat de taarten 5 min rusten en haal ze daarna uit de vormen. Laat ze op een taartrooster afkoelen, met de bolle kant naar beneden.
  4. Bereid de room: meng de mascarpone, de Philadelphia, de suiker en het merg van het vanillestokje met een garde.
  5. Snijd het bolle deel van de taarten weg, zodat ze mooi gelijkmatig zijn, en snijd ze vervolgens horizontaal in 2. Bestrijk een helft van de bodems met room en stel de 3 taarten opnieuw samen. Schik de grootste taart op een schotel en bedek ze met room. Leg er een kleine tart bovenop, bestrijk ze ook met room en doe hetzelfde met de derde taart. Versier met aardbeien, frambozen en rode bessen.

Kooktip

  • Nog lekkerder? Voeg 75 g gesmolten boter (maar niet warm) toe aan het deeg, net vóór je het mengsel van bloem, zetmeel en zout toevoegt.
Nutritionele informatie
Energie: 380 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
Dessert
  • Stapeltaart met vanille en aardbeien

Ingrediënten voor 20 personen

Toon:

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Zetmeel | Aardappelen

Soubry

Zetmeel | Aardappelen

200 gr

€1,65

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

2 × 300 gr

€8,58

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Mascarpone

Galbani

Mascarpone

500 gr

€5,19

Smeerkaas | LIGHT | Original

Philadelphia

Smeerkaas | LIGHT | Original

320 gr

€3,09

Bourbon | Vanilla Extract

Dr. oetker

Bourbon | Vanilla Extract

3 cl

€4,55

Aardbei | Bio

Delhaize

Aardbei | Bio

2 × 250 gr

Bio

€8,98

Frambozen

Delhaize

Frambozen

250 gr

€3,09

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Totaal:
€49,60