Recept zoekresultatenSpaghetti puttanesca met tonijn
Delhaize logo
  • Spaghetti puttanesca met tonijn
    A

Spaghetti puttanesca met tonijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Spaghetti puttanesca met tonijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bokalen witte tonijn in eigen nat (2 x 140 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 blik gestrekte ansjovisfilets in olijfolie (30 g)
  • 1 flesje passata (700 g)
  • 1 potje verse fijngehakte ui (50 g)
  • 1 citroen
  • 500 g spaghetti
  • 1 bokaaltje nonpareilles kappertjes (70 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 bokaal visfond (4 dl)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el fijngesnipperde knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tonijn | Eigen nat

Imperial

Tonijn | Eigen nat

82 gr

€1,95

Ansjovis

Delhaize

Ansjovis

90 gr

€2,39

Gezeefde tomaten

Delhaize

Gezeefde tomaten

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Pasta | Italiaans | Chitarra

Armando

Pasta | Italiaans | Chitarra

500 gr

€2,19

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€19,91

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
  2. Hak de rode peper fijn en fruit hem 5 min. in een stoofpan met de olijfolie, de ui en de knoflook. Meng met de uitgelekte tonijn en giet er na 1 min. de visfond bij. Laat 2 min. op een hoog vuur inkoken en voeg dan de passata toe. Laat 10 min. sudderen.
  3. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  4. Schep de kappertjes en de gehakte peterselie bij de saus. Breng verder op smaak. Meng met de uitgelekte pasta, voeg de uitgelekte ansjovisfilets toe en dien meteen op, met citroenpartjes.

Tip: Geen kappertjes bij de hand? Dit recept is ook heel lekker met enkele zwarte olijven!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Energie: 668 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Spaghetti puttanesca met tonijn
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tonijn | Eigen nat

Imperial

Tonijn | Eigen nat

82 gr

€1,95

Ansjovis

Delhaize

Ansjovis

90 gr

€2,39

Gezeefde tomaten

Delhaize

Gezeefde tomaten

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Pasta | Italiaans | Chitarra

Armando

Pasta | Italiaans | Chitarra

500 gr

€2,19

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€19,91