Recept zoekresultatenSorbet van perzik met roséwijn
Delhaize logo
  • Sorbet van perzik met roséwijnB

Sorbet van perzik met roséwijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Barbecue
Dessert
Sorbet van perzik met roséwijnB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 450 g goed rijpe perziken
  • 25 cl koele roséwijn
  • 100 g ruwe rietsuiker
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 eiwit

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Reeds in je keuken
  • S2010090200211250066
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,09 €/kg
    €3,09
    S2014050800151530001
  • F1993101900107900000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Snij de perziken in twee en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in stukken.
    2. Mix ze met de roséwijn, de suiker en het citroensap. Klop het eiwit tot sneeuw en roer onder de perzikenmoes.
    3. Giet het mengsel in een grote hermetisch afsluitbare diepvriesdoos. Sluit de kom en plaats deze in de diepvriezer. Na een uur meng je het ijs met een vork. Herhaal deze werkwijze twee of drie keer tot de sorbet bevroren, maar nog steeds smeuïg is.
    4. Dien zo op of met enkele stukjes vers fruit.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 401; energie (kCal): 96; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 16,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 205,63
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Lactose vrij
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Sorbet van perzik met roséwijnB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Reeds in je keuken
  • S2010090200211250066
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,09 €/kg
    €3,09
    S2014050800151530001
  • F1993101900107900000