Recept zoekresultatenSoesjes met zalmmousse
Delhaize logo
  • Soesjes met zalmmousse
Soesjes met zalmmousse

Soesjes met zalmmousse

door Sofie Dumont
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

15 porties
  • 3 eieren (voor het soezendeeg)
  • 70 g bloem (voor het soezendeeg)
  • 12,5 cl melk (voor het soezendeeg)
  • 62 g boter (voor het soezendeeg)
  • 1 blik wilde rode zalm (voor de zalmmousse)
  • 150 g gerookte zalm (voor de zalmmousse)
  • 1 hardgekookt ei (voor de zalmmousse)
  • 1 citroen (voor de zalmmousse)
  • 1 el Philadelphia Original (voor de zalmmousse)
  • 1 el Griekse yoghurt (voor de zalmmousse)
  • 1 el mayonaise (voor de zalmmousse)
  • 1/2 bussel bieslook (voor de zalmmousse)
  • 1 pot zalmeitje (voor de afwerking)
  • enkele takjes dille en bieslook (voor de afwerking)
  • 3 eieren (voor het soezendeeg)
  • 70 g bloem (voor het soezendeeg)
  • 12,5 cl melk (voor het soezendeeg)
  • 62 g boter (voor het soezendeeg)
  • 1 blik wilde rode zalm (voor de zalmmousse)
  • 150 g gerookte zalm (voor de zalmmousse)
  • 1 hardgekookt ei (voor de zalmmousse)
  • 1 citroen (voor de zalmmousse)
  • 1 el Philadelphia Original (voor de zalmmousse)
  • 1 el Griekse yoghurt (voor de zalmmousse)
  • 1 el mayonaise (voor de zalmmousse)
  • 1/2 bussel bieslook (voor de zalmmousse)
  • 1 pot zalmeitje (voor de afwerking)
  • enkele takjes dille en bieslook (voor de afwerking)

Begin met koken

: 30 min. + 25 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180 C°. Breng de melk aan de kook met het zout en de boter. Haal van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Zet de pan even terug op het vuur om het deeg te drogen. Haal van het vuur. Voeg één per één 2 eieren toe (110 g in totaal) en meng telkens goed, tot een homogeen niet te vloeibaar deeg. Giet het in een spuitzak.
2
Spuit kleine hoopjes deeg van de grootte van een noot op de met bakpapier bedekte ovenplaat, niet te dicht bij elkaar. Smeer ze in met het 3e losgeklopte ei en bak 25 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
3
Doe de uitgelekte rode zalm in de beker van de mixer en voeg de gerookte zalm toe, samen met het gehakte hardgekookte ei, de mayonaise, de Philadelphia, de gehakte bieslook, 1 kl geraspte citroenzeste en peper. Mix tot een homogene mousse; breng verder op smaak. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
4
Open de soesjes en vul ze met mousse. Druk er lichtjes de verticaal afgesneden dekseltjes op. Werk af met zalmeitjes, bieslook en dille. Dien koel op.
1
Verwarm de oven voor op 180 C°. Breng de melk aan de kook met het zout en de boter. Haal van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Zet de pan even terug op het vuur om het deeg te drogen. Haal van het vuur. Voeg één per één 2 eieren toe (110 g in totaal) en meng telkens goed, tot een homogeen niet te vloeibaar deeg. Giet het in een spuitzak.
2
Spuit kleine hoopjes deeg van de grootte van een noot op de met bakpapier bedekte ovenplaat, niet te dicht bij elkaar. Smeer ze in met het 3e losgeklopte ei en bak 25 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
3
Doe de uitgelekte rode zalm in de beker van de mixer en voeg de gerookte zalm toe, samen met het gehakte hardgekookte ei, de mayonaise, de Philadelphia, de gehakte bieslook, 1 kl geraspte citroenzeste en peper. Mix tot een homogene mousse; breng verder op smaak. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
4
Open de soesjes en vul ze met mousse. Druk er lichtjes de verticaal afgesneden dekseltjes op. Werk af met zalmeitjes, bieslook en dille. Dien koel op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Aperitief
Hapjes

Ingrediënten voor 15 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Zalmfilet | Gerookt | Bio

Delhaize

Zalmfilet | Gerookt | Bio

125 gr

Bio

€9,49

Handgesneden Schotse gerookte zalm

Delhaize

Handgesneden Schotse gerookte zalm

+/- 156 gr

+/-€9,05

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Smeerkaas | Kruidenkaas | Fijne Kruiden

Philadelphia

Smeerkaas | Kruidenkaas | Fijne Kruiden

185 gr

€2,69

Authentieke Griekse yoghurt | 2% v.g. | Lactose vrij

Mevgal

Authentieke Griekse yoghurt | 2% v.g. | Lactose vrij

150 gr

€1,25

Mayonaise | Citroen

Devos & Lemmens

Mayonaise | Citroen

30 cl

€1,89

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Foreleieren

Gabriel

Foreleieren

2 × 50 gr

€7,98

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
+/-€38,43