Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSoesjes met zalmmousse
Delhaize logo
  • Soesjes met zalmmousse

Soesjes met zalmmousse

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

3 op 5
Aperitief
Soesjes met zalmmousse

Ingrediënten voor 15 Porties

15 Porties
  • 3 eieren (voor het soezendeeg)
  • 70 g bloem (voor het soezendeeg)
  • 12,5 cl melk (voor het soezendeeg)
  • 62 g boter (voor het soezendeeg)
  • 1 blik wilde rode zalm (voor de zalmmousse)
  • 150 g gerookte zalm (voor de zalmmousse)
  • 1 hardgekookt ei (voor de zalmmousse)
  • 1 citroen (voor de zalmmousse)
  • 1 el Philadelphia Original (voor de zalmmousse)
  • 1 el Griekse yoghurt (voor de zalmmousse)
  • 1 el mayonaise (voor de zalmmousse)
  • 1/2 bussel bieslook (voor de zalmmousse)
  • 1 pot zalmeitje (voor de afwerking)
  • Enkele takjes dille en bieslook (voor de afwerking)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Zalm | Rode
    105 gr
    38,00 €/kg
    €3,99
  • Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
    140 gr
    41,07 €/kg
    €5,75
    Afhaling vanaf 22/01
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 22/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 25 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180 C°. Breng de melk aan de kook met het zout en de boter. Haal van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Zet de pan even terug op het vuur om het deeg te drogen. Haal van het vuur. Voeg één per één 2 eieren toe (110 g in totaal) en meng telkens goed, tot een homogeen niet te vloeibaar deeg. Giet het in een spuitzak.
    2. Spuit kleine hoopjes deeg van de grootte van een noot op de met bakpapier bedekte ovenplaat, niet te dicht bij elkaar. Smeer ze in met het 3e losgeklopte ei en bak 25 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
    3. Doe de uitgelekte rode zalm in de beker van de mixer en voeg de gerookte zalm toe, samen met het gehakte hardgekookte ei, de mayonaise, de Philadelphia, de gehakte bieslook, 1 kl geraspte citroenzeste en peper. Mix tot een homogene mousse; breng verder op smaak. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
    4. Open de soesjes en vul ze met mousse. Druk er lichtjes de verticaal afgesneden dekseltjes op. Werk af met zalmeitjes, bieslook en dille. Dien koel op.

    Kooktip

    Vul de soesjes niet te lang op voorhand, anders worden ze te zacht.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aperitief
    Aperitief
    • Soesjes met zalmmousse

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Zalm | Rode
    105 gr
    38,00 €/kg
    €3,99
  • Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
    140 gr
    41,07 €/kg
    €5,75
    Afhaling vanaf 22/01
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 22/01