Recept zoekresultatenSkreirollades met prei en gepureerde aardappel
Delhaize logo
  • Skreirollades met prei en gepureerde aardappelA

Skreirollades met prei en gepureerde aardappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Skreirollades met prei en gepureerde aardappelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g skreifilets
  • 4 preiwitten
  • 800 g grote bloemige aardappelen
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 el zure room
  • 8 cl olijfolie met look van “Taste Of Inspirations”
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 bot bieslook
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Vis | Kabeljauwhaasje | Skrei
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Aardappelen | Friet | Bloemig
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Serveer met

    Begin met koken

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water.
    2. Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de preistengels in de lengte in 4 en kook ze 10 min. in gezouten water. Dompel ze onmiddellijk onder in een kom met ijswater en laat 2 min. afkoelen. Laat ze grondig uitlekken. Leg ¼ van de prei naast elkaar op een snijplank tot ongeveer 8 à 10 cm breedte. Leg een stuk vis haaks op de prei, kruid af met peper en zout en rol op.
    3. Leg deze rollades in een licht geoliede ovenschaal, bestrijk ze met olijfolie, kruid af en bak 12 tot 15 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de filets).
    4. Meng ondertussen de yoghurt, de zure room en de gehakte bieslook en kruid af met peper en zout.
    5. Giet de aardappelen af en laat ze in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de olijfolie met look toe, kruid af met peper en zout en plet de aardappelen licht met een vork (niet volledig pureren). Dien op met de rollades en serveer er de saus apart bij.

    Tip
    Als je geen olijfolie met look hebt, bak dan een fijngehakt knoflookteentje in 1 dl olijfolie gedurende 5 min. op een zeer laag vuur (de look mag niet verkleuren). Laat afkoelen en zeef het geheel.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 506; Eiwitten (g): 33,7; Vetten (g): 29,3; Koolhydraten (g) : 25,7; Vezels (g): 2,8, Nutri-score; A
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Skreirollades met prei en gepureerde aardappelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Vis | Kabeljauwhaasje | Skrei
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Aardappelen | Friet | Bloemig
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Serveer met