1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de preistengels in de lengte in 4 en kook ze 10 min. in gezouten water. Dompel ze onmiddellijk onder in een kom met ijswater en laat 2 min. afkoelen. Laat ze grondig uitlekken. Leg ¼ van de prei naast elkaar op een snijplank tot ongeveer 8 à 10 cm breedte. Leg een stuk vis haaks op de prei, kruid af met peper en zout en rol op.
3
Leg deze rollades in een licht geoliede ovenschaal, bestrijk ze met olijfolie, kruid af en bak 12 tot 15 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de filets).
4
Meng ondertussen de yoghurt, de zure room en de gehakte bieslook en kruid af met peper en zout.
5
Giet de aardappelen af en laat ze in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de olijfolie met look toe, kruid af met peper en zout en plet de aardappelen licht met een vork (niet volledig pureren). Dien op met de rollades en serveer er de saus apart bij.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de preistengels in de lengte in 4 en kook ze 10 min. in gezouten water. Dompel ze onmiddellijk onder in een kom met ijswater en laat 2 min. afkoelen. Laat ze grondig uitlekken. Leg ¼ van de prei naast elkaar op een snijplank tot ongeveer 8 à 10 cm breedte. Leg een stuk vis haaks op de prei, kruid af met peper en zout en rol op.
3
Leg deze rollades in een licht geoliede ovenschaal, bestrijk ze met olijfolie, kruid af en bak 12 tot 15 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de filets).
4
Meng ondertussen de yoghurt, de zure room en de gehakte bieslook en kruid af met peper en zout.
5
Giet de aardappelen af en laat ze in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de olijfolie met look toe, kruid af met peper en zout en plet de aardappelen licht met een vork (niet volledig pureren). Dien op met de rollades en serveer er de saus apart bij.