Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenShakshuka met kikkererwten en feta
Delhaize logo
  • Shakshuka met kikkererwten en fetaA

Shakshuka met kikkererwten en feta

door @AsCookedbyGinger

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Shakshuka met kikkererwten en fetaA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 1 grote rode puntpaprika
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik kikkererwten (130 g, uitgelektgewicht)
  • 100 g feta
  • 2 el water
  • 1 el olijfolie
  • verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • PuntPaprika | Zoet | 1Stuk
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,50 €/kg
    €3,00
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min.

    1. Snijd de puntpaprika in hele fijne reepjes. Versnipper de sjalot en het teentje knoflook. Bak de ui en puntpaprika 5 min. aan in 1 el olijfolie. Voeg dan de knoflook toe.
    2. Na enkele min voeg je de tomatenblokjes toe. Doe vervolgens 2 el water in het blik en giet dit nog bij in de pan. Voeg alle kruiden toe (behalve de verse peterselie).
    3. Voeg meteen ook de kikkererwten toe en laat 10 tot 15 min. op een laag vuur verder pruttelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Voeg na 5 min. 2/3 van de feta toe en meng.
    4. Maak evenveel kuiltjes als je eieren wilt in de saus en breek er de eitjes boven. Zet 10 min. in de oven. Versnipper ondertussen enkele stengels verse peterselie.
    5. Haal de shakshuka uit de oven en werk af met de rest van de feta en de verse peterselie.
    6. Serveer met (geroosterd) brood.

    Tip: Ook lekker met pitabrood, tortilla’s, tortillachips of een slaatje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 388; energie (kCal): 93; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 518,75
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Shakshuka met kikkererwten en fetaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • PuntPaprika | Zoet | 1Stuk
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,50 €/kg
    €3,00