Recept zoekresultatenSchelvis in papillot met venkel Plat National
Delhaize logo
  • Schelvis in papillot met venkel Plat NationalA

Schelvis in papillot met venkel Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Schelvis in papillot met venkel Plat NationalA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g schelvisfilet
  • 2 venkels
  • 400 g kerstomaatjes
  • 1/2 citroen
  • 800 g polderpuree (Delhaize)
  • 60 g Kalamon olijven
  • 8 el witte wijn
  • 6 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    +/-31,99€/kg
    +/-€7,77
  • Venkel
    500 gr
    2,00 €/kg
    €1,00
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Citroen | 1 stuk
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. kooktijd

    1. Verwijder de stelen van de venkels, bewaar de kleine groene stukjes en snijd de bollen in dunne plakjes. Bak ze 2 min. in een sauteerpan met 2 eetlepels olijfolie, peper, zout, citroensap en dek af. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
    2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip 4 grote rechthoeken bakpapier uit en vouw ze dubbel tot vierkanten. Verdeel daar de gekookte venkel over, leg de vis erop en doe er peper en zout bij. Voeg per papillot de cherrytomaatjes, olijven, tijm en 2 eetlepels witte wijn toe. Sluit en bak 15 minuten in de oven (iets langer als de schelvisruggen erg dik zijn).
    3. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Open de papilloten, besprenkel met een scheutje olijfolie en voeg de venkelgroenten toe. Geniet er direct van met de puree!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Schelvis in papillot met venkel Plat NationalA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    +/-31,99€/kg
    +/-€7,77
  • Venkel
    500 gr
    2,00 €/kg
    €1,00
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Citroen | 1 stuk
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69