Recept zoekresultatenSalade met burrata
Delhaize logo
  • Salade met burrataB

Salade met burrata

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Vegetarisch
Salade
Salade met burrataB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kleine ui
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bussel basilicum
  • 4 takjes verse oregano
  • 2 el olijfolie
  • 2 dl druivenpitolie
  • 25 g Parmigiano
  • 120 g pijnboompitten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 g gemengde sla naar keuze
  • 100 g rucola
  • 4 burrata
  • 200 g gele kerstomaten
  • 600 g cocktailtomaten
  • 4 artisjok met stam in olie (Via Rafi)
  • 50 g kappertjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kaas | Burrata bufala
    125 gr
    22,00 €/kg
    €2,75
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Gril de pijnboompitten zonder vetstof in een antiaanbakpan.
    2. Doe de helft van de rucola in de beker van de mixer, samen met de druivenpitolie, de helft van de pijnboompitten, het teentje knoflook (gepeld en in stukjes gesneden), de parmigiano, zout en peper. Mix tot een homogene saus.
    3. Snijd de 2 soorten tomaten in 2 of in 4, naargelang hun grootte. Meng ze met de fijngehakte ui en oregano, zout, peper, olijfolie en het citroensap.
    4. Dresseer de sla en de rest van de rucola in een schaal, voeg de tomaten toe, samen met de burrata’s, de gehalveerde artisjokken, de kappertjes, de rest van de pijnboompitten en het basilicum. Dien op met de saus.

    Kooktip

    In tegenstelling tot mozzarella, is burratate smeuïg om te snijden. Dien de bollen in hun geheel op en snijd eventueel de bovenkant in.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 837; energie (kCal): 203; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 1183,08
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Lunch
    Zomer
    Salade
    • Salade met burrataB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kaas | Burrata bufala
    125 gr
    22,00 €/kg
    €2,75
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95