Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRosbief met pesto en geroosterde groenten met parmigiano
Delhaize logo
  • Rosbief met pesto en geroosterde groenten met parmigianoA

Rosbief met pesto en geroosterde groenten met parmigiano

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Rosbief met pesto en geroosterde groenten met parmigianoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rosbief van 750 g
  • 1 bussel groene asperge
  • 1/2 bussel wortelen
  • 1 courgette
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes oregano
  • 1/2 bussel fijne basilicum
  • 30 g parmigiano
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout
  • 25 g rucola (voor de pesto)
  • 1 bosje basilicum (voor de pesto)
  • 50 g Parmezaanse kaas (voor de pesto)
  • 1 dl olijfolie (voor de pesto)
  • 60 g pijnboompitten (voor de pesto)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min.

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Schil de wortelen. Snijd de courgette overlangs in 8 partjes en ontpit ze. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schik er alle groenten op. Besprenkel ze met 3 el olijfolie, bestrooi ze met de geraspte parmigiano en kruid ze met peper. Voeg 3 takjes tijm, rozemarijn en oregano toe waarvan je de blaadjes hebt afgerist. Schuif de ovenplaat in het onderste deel van de oven.
    2. Leg de rosbief in een ovenschaal. Masseer het vlees met 1 el olijfolie, 2 takjes tijm, rozemarijn en oregano. Schuif de ovenschaal boven de groenten in de oven en bak alles 20 min.
    3. Maak de pesto: hak de pijnboompitten in de hakmolen en mix er dan ook de rucola en de helft van de olijfolie bij. Voeg het basilicum toe, samen met de rest van de olie, en mix opnieuw fijn. Giet de pesto in een kom en roer er de geraspte parmigiano onder, zonder verder te kruiden.
    4. Haal de rosbief uit de oven, verhoog de temperatuur tot 210°C en laat de groenten nog 10 min. in het midden van de oven bakken.
    5. Bak intussen de rosbief rondom goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Draai de rosbief om op een plank, bedek hem met aluminiumpapier, laat hem 5 min. rusten en snijd hem in sneetjes. Serveer met de (lichtjes gezouten) groenten en werk af met plukjes fijne basilicum. Geef er de pesto en krieltjes met tijm bij.

    Tip: Haal de rosbief 1 u. op voorhand uit de koelkast. Zo wordt het vlees weer mals en kan de warmte tijdens het braden goed tot in zijn kern doordringen.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 768 kCal • Koolhydraten: 10 g • Vetten: 57 g • Eiwitten: 52 g • Vezels: 5 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Rosbief met pesto en geroosterde groenten met parmigianoA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49