Recept zoekresultatenRisotto met tomaten en Parmaham
Delhaize logo
  • Risotto met tomaten en Parmaham
    C

Risotto met tomaten en Parmaham

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Less waste
Hoofdgerecht
Risotto met tomaten en ParmahamC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 sneetjes prosciutto crudo
  • 5 dl (overschot) tomatensoep met of zonder balletjes
  • 1 grote sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 250 g risottorijst
  • 70 g geraspte pecorino
  • 25 cl witte wijn
  • 60 g boter
  • zout
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ham

Breydel

Ham

150 gr

€4,29

Tomatenroomsoep

Delhaize

Tomatenroomsoep

60 cl

€3,29

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Pecorino romano | bob geraspt

Delhaize

Pecorino romano | bob geraspt

70 gr

€2,59

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€24,34

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Hak het sjalotje en het teentje knoflook. Fruit ze 2 min. met de tijm, in een stoofpan met de helft van de gesmolten boter. Voeg de rijst toe en meng 2 min. Besprenkel met witte wijn en laat pruttelen. Giet, zodra de wijn volledig geabsorbeerd is, de warme soep beetje bij beetje in de pan naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt. Reken in totaal 18 min. kooktijd voor de rijst. Voeg de rest van de boter toe en de helft van de geraspte pecorino. Haal de pan van het vuur, ze er het deksel op en laat 2 min. rusten.
  2. Meng en dien meteen op. Leg 2 sneetjes ham op elk bord en werk af met tijm als je er nog over hebt. Bestrooi met de rest van de geraspte pecorino.

Tip #1: Je kunt de meeste soepen gebruiken om een risotto te maken. Heb je er niet genoeg over of is de soep heel dik? Leng ze aan met een beetje bouillon.

Tip #2: Soep is een #lesswaste-gerecht bij uitstek. Maar wat als je soep over hebt? Aaah, opnieuw zoveel mogelijkheden! Gebruik je soep als smaakmaker in je risotto, zoals deze risotto met tomatensoep en parmaham. Te weinig soep over? Geen probleem: vul aan met bouillon … of vries in, totdat je genoeg soep hebt. Tip: vissoep doet het goed in deze risotto met scampi en preisoep doet het dan weer goed in de risotto met lentegroentjes. Andere toppers: risotto met champignon(soep) of risotto met pompoen(soep) voor een extra intense kleur, geur en smaak. 100% plantaardig!

Anti-verspilling

Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips, bekijk ze hier!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 579 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 17,8 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100 g: Energie: 579 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 17,8 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Less waste
Hoofdgerecht
  • Risotto met tomaten en Parmaham
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ham

Breydel

Ham

150 gr

€4,29

Tomatenroomsoep

Delhaize

Tomatenroomsoep

60 cl

€3,29

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Pecorino romano | bob geraspt

Delhaize

Pecorino romano | bob geraspt

70 gr

€2,59

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€24,34