Recept zoekresultatenRauwe cheesecake met citroen en honing
Delhaize logo
  • Rauwe cheesecake met citroen en honing

Rauwe cheesecake met citroen en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Buiten eten
Dessert
Rauwe cheesecake met citroen en honing

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 80 g ontpitte dadels
  • 2 el water
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 g agar-agar in poedervorm
  • 20 cl amandelmelk
  • 3 el vloeibare honing
  • 700 g kaaswrongel
  • 1 biocitroen
  • 1,5 koffielepels citroenzeste
  • 90 g gedroogde bosbessen
  • 80 g gepelde hazelnoten
  • 90 g gedroogde abrikozen
  • bloemsuiker voor de afwerking

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 3 uur afkoelen

  1. Doe de dadels, abrikozen, bosbessen en hazelnoten in een mengkom en meng tot je een deeg krijgt.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en strijk het deeg van gedroogde vruchten uit over de bodem, druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast.
  3. Meng de citroenzeste met de kaaswrongel en de honing.
  4. Verwarm de amandelmelk en doe de agaragar erin. Laat twee minuten koken en meng heel goed. Vermeng daarna goed met de kaaswrongel. Giet alles in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een platte spatel en zet 3 uur in de koelkast alvorens aan te snijden.
  5. Snij de citroen(en) in schijfjes. Doe de suiker en het water in een pan. Als de suiker is opgelost, voeg je de schijfjes citroen toe en laat je ze 10 minuten konfijten op een zacht vuurtje. Zet opzij.
  6. Op het bord: versier de cheesecake met de gekonfijte schijfjes citroen. Bestrooi met bloemsuiker.

Kooktip

Voor een zacht deeg: hou het gedroogd fruit apart in drie porties en hak ze één voor één fijn.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Buiten eten
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Rauwe cheesecake met citroen en honing