Recept zoekresultatenQuiche met boschampignons en parmezaan
Delhaize logo
  • Quiche met boschampignons en parmezaanC

Quiche met boschampignons en parmezaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Quiche met boschampignons en parmezaanC

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
  • 400 g boschampignons (gemengd, naar keuze)
  • 3 eieren
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 1 knoflookteen
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 plak kruimeldeeg
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    Afhaling vanaf 12/01
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Borstel de champignons schoon en snij de grootste in stukken. Bak ze in de olie in een grote pan op een vrij hoog vuur. Voeg het geperste knoflookteentje toe en de fijngehakte peterselie, meng 2 min. Neem de pan van het vuur.
    3. Meng de eieren met de room en de parmezaan in een kom, voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
    4. Leg het deeg in een grote taartvorm en giet er het eimengsel in. Bak 30 min. in de oven.
    5. Dien warm op met een tomatenslaatje als voor- of hoofdgerecht.

    Kooktip

    Laat de champignons zeker niet uitlekken na het bakken: het vrijgekomen vocht zal de quiche nog meer smaak geven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 693; energie (kCal): 166; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 607,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Quiche met boschampignons en parmezaanC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    Afhaling vanaf 12/01