Recept zoekresultatenPreisoep met appel en kokosmelk
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:54
    C
  • Preisoep met appel en kokosmelk

Preisoep met appel en kokosmelk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Soepen
Preisoep met appel en kokosmelkC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 stengels prei
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 l water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 40 g boter
  • 1 takje rozemarijn (optioneel)
  • peper en zout
  • 2 el curry-mango kruiden Santa Maria

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,09 €/kg
    €2,09
    F1986053100317200000
  • Jonagold 6ST | Nieuwe oogst
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,05 €/kg
    €1,95
    F2021060800082000000
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd

    1. Maak de preistengels (met het groen) schoon en snipper ze fijn. Hak de ui. Schil 1 appel en snijd hem in kleine stukjes. Fruit alles gedurende 2 min in een kookpot met de gesmolten boter en de Thaise kruiden. Voeg het water, de kokosmelk en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min op een zacht vuurtje pruttelen.
    2. Mix de soep fijn, breng ze verder op smaak en bestrooi ze met de 2e appel in fijne staafjes. Werk eventueel af met een beetje rozemarijn en Thaise kruiden.

    Tip: Geef je soep een authentieke exotische toets: serveer er naanbrood bij.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Vegetarisch
    Soepen
    • 00:00
      -00:54
      C
    • Preisoep met appel en kokosmelk

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,09 €/kg
    €2,09
    F1986053100317200000
  • Jonagold 6ST | Nieuwe oogst
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,05 €/kg
    €1,95
    F2021060800082000000
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000