Delhaize logo
  • Prei op azijnA

Prei op azijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Bijgerechten
Prei op azijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 stengels prei
  • 50 g kristalsuiker
  • 2,5 dl witte wijnazijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 koffielepel roze peper
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. (+ 12 u afkoeltijd)

  1. Breng de azijn aan de kook met de suiker, de tijm, de laurierblaadjes, de roze peper, peper en zout.
  2. Maak de preistengels met een beetje groen schoon (bewaar de rest van het groen voor een soep) en snijd ze in 4 stukken. Schik de preistukken verticaal in een bokaal en overgiet ze helemaal met de kokende azijn. Sluit de bokaal, laat volledig afkoelen en zet tot de volgende dag in de koelkast.
  3. Snipper de prei en meng hem onder een slaatje, serveer de prei als garnituur bij een raclette of bij fijne vleeswaren ... Ook superlekker bij het aperitief, in schijfjes op toastjes met paté.

Tip: Je kunt prei op azijn ± 1 maand in de koelkast bewaren, op voorwaarde dat de stukken goed in de azijn ondergedompeld blijven.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Bijgerechten
  • Prei op azijnA