Recept zoekresultatenPizza bianca met courgette en citroen
Delhaize logo
  • Pizza bianca met courgette en citroen
    B
Pizza bianca met courgette en citroenB

Pizza bianca met courgette en citroen

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 3 eieren
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 biocitroen
  • 4 takjes oregano
  • 8 salieblaadjes
  • 3 takjes platte peterselie
  • 150 g parmigiano
  • 1 el kappertjes
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 18 g verse gist (voor het pizzadeeg)
  • 210 g dubbelgemalen hard tarwegriesmeel De Cecco (voor het pizzadeeg)
  • 1 afgestreken kl kristalsuiker (voor het pizzadeeg)
  • 2 el olijfolie (voor het pizzadeeg)
  • Zout (voor het pizzadeeg)
  • 3 eieren
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 biocitroen
  • 4 takjes oregano
  • 8 salieblaadjes
  • 3 takjes platte peterselie
  • 150 g parmigiano
  • 1 el kappertjes
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 18 g verse gist (voor het pizzadeeg)
  • 210 g dubbelgemalen hard tarwegriesmeel De Cecco (voor het pizzadeeg)
  • 1 afgestreken kl kristalsuiker (voor het pizzadeeg)

Begin met koken

30 min. (+ 1 u. rijstijd)
1
Maak het pizzadeeg: verwarm de oven voor op minimumtemperatuur (50°C). Meng de gist met 1 dl lauw water. Doe het zout en 200 g griesmeel in een slakom. Maak een putje in het midden, giet er de olie en het water met de gist in en kneed alles. Bewerk het deeg op het werkblad tot het mooi soepel is. Laat het deeg 1 u. in de oven rijzen, op een vel bakpapier.
2
Warm de pizzasteen op volgens de instructies op de verpakking.
3
Houd 1 el geraspte parmigiano apart en meng de rest met de geriste en gehakte oregano, het geperste teentje knoflook, de eieren en peper.
4
Bestrooi het werkblad met een beetje griesmeel (ongeveer 10 g) en verdeel er het pizzadeeg over. Leg het deeg op een rond stuk bakpapier en bestrijk het met de parmigianobereiding. Schuif de pizza op de pizzasteen, sluit het deksel van de barbecue en bak ze 10 à 12 min. (of bak ze in een voorverwarmde oven van 240°C, op het rooster).
5
Snijd de courgettes met de mandoline of een dunschiller in fijne lange plakjes (bewaar het deel met de pitjes voor een soep) en hak de helft van de salieblaadjes. Meng de courgetteplakjes, de gehakte salieblaadjes, het sap van de citroen, de gehakte ontpitte rode peper, de kappertjes, de olijfolie, zout en peper.
6
Haal de pizza uit de oven en beleg ze onmiddellijk met de courgettes. Werk af met gehakte peterselie, kleine salieblaadjes, geraspte parmigiano en geraspte citroenzeste.
1
Maak het pizzadeeg: verwarm de oven voor op minimumtemperatuur (50°C). Meng de gist met 1 dl lauw water. Doe het zout en 200 g griesmeel in een slakom. Maak een putje in het midden, giet er de olie en het water met de gist in en kneed alles. Bewerk het deeg op het werkblad tot het mooi soepel is. Laat het deeg 1 u. in de oven rijzen, op een vel bakpapier.
2
Warm de pizzasteen op volgens de instructies op de verpakking.
3
Houd 1 el geraspte parmigiano apart en meng de rest met de geriste en gehakte oregano, het geperste teentje knoflook, de eieren en peper.
4
Bestrooi het werkblad met een beetje griesmeel (ongeveer 10 g) en verdeel er het pizzadeeg over. Leg het deeg op een rond stuk bakpapier en bestrijk het met de parmigianobereiding. Schuif de pizza op de pizzasteen, sluit het deksel van de barbecue en bak ze 10 à 12 min. (of bak ze in een voorverwarmde oven van 240°C, op het rooster).
5
Snijd de courgettes met de mandoline of een dunschiller in fijne lange plakjes (bewaar het deel met de pitjes voor een soep) en hak de helft van de salieblaadjes. Meng de courgetteplakjes, de gehakte salieblaadjes, het sap van de citroen, de gehakte ontpitte rode peper, de kappertjes, de olijfolie, zout en peper.
6
Haal de pizza uit de oven en beleg ze onmiddellijk met de courgettes. Werk af met gehakte peterselie, kleine salieblaadjes, geraspte parmigiano en geraspte citroenzeste.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 158,1 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 12,1 g - Vezels: 1,0 g - Eiwitten: 7,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 158,1 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 12,1 g - Vezels: 1,0 g - Eiwitten: 7,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

2 × 11 gr

€5,90

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

Delhaize

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

200 gr

€4,49

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Tarwe | Natuur | Olijfolie

Ebly

Tarwe | Natuur | Olijfolie

220 gr

€2,99

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€28,40