Recept zoekresultatenPastinaakfrietjes met rozemarijn en bieslookmayo
Delhaize logo
  • Pastinaakfrietjes met rozemarijn en bieslookmayoA

Pastinaakfrietjes met rozemarijn en bieslookmayo

door Ellen Charlotte Marie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kids
Pastinaakfrietjes met rozemarijn en bieslookmayoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 dl olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1,2 dl sojaroom
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • 10 g bieslook
  • peper en zout
  • 1 kg grote pastinaken
  • Peper en fleur de sel
  • 1,8 dl zonnebloemolie bio

Begin met koken

Bereidingstijd: 2 x 10 min + 25 min kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn.
  2. Schil de pastinaken en snijd ze in staafjes, net als frietjes. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en strooi er de geriste rozemarijn, fleur de sel en peper over. Meng goed. Bak 25 min goudbruin in de oven en meng af en toe.
  3. Maak de mayonaise: giet de sojaroom, de azijn, het citroensap en de mosterd in een hoge kom. Klop de mayonaise met de mixer op lage snelheid en voeg heel geleidelijk aan de zonnebloemolie toe. Breng verder op smaak en voeg de gehakte bieslook toe.
  4. Dien de frietjes warm op, met de mayonaise.

Kooktip

  • Je kids lusten geen groenten? Probeer eens frietjes van zoete aardappel en oranje, paarse en gele wortelen.
  • Ik bak mijn frietjes in de oven, zo gebruik je minder vet. Goed hé?

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 986; energie (kCal): 239; vetten (g): 20; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 866,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Kids
Snack
  • Pastinaakfrietjes met rozemarijn en bieslookmayoA

Deze recepten kan je ook leuk vinden