Recept zoekresultatenPappardelle met hertenragout en kerstomatensalsa
Delhaize logo
  • Pappardelle met hertenragout en kerstomatensalsaA

Pappardelle met hertenragout en kerstomatensalsa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Pappardelle met hertenragout en kerstomatensalsaA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 400 g kerstomaten
  • 2 rode uien
  • 2,5 dl rode wijn
  • 2,5 dl wildfond
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • zout
  • 1 kg hertenstoofvlees
  • 50 g droge everzwijnworst
  • 500 g pappardelle
  • 3 dl passata
  • 3 el olijfolie
  • 5 jeneverbessen

Begin met koken

Bereidingstijd:  20 min. + 2 u gaartijd

  1. Snijd de uien fijn en stoof aan in een pot in 2/3 olijfolie. Doe het vlees erbij en bruin het. Voeg de laurierblaadjes, 1/2 verse tijm, de jeneverbessen, de rode wijn en de wildfond toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuurtje.
  2. Doe er de helft van de kerstomaatjes  bij en de passata en laat nog 1u30 sudderen op een zacht vuurtje onder deksel. Kruid bij met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de overige kerstomaatjes in een ovenschaal, besprenkel ze met 1/3 olijfolie en gaar ze 15 min. in de oven.
  4. Snijd de droge worst in sneetjes. Hak het andere takje tijm fijn. 
  5. Kook de pappardelle gaar volgens de instructies op de verpakking. 
  6. Meng de pasta met de saus en voeg de sneetjes droge worst toe. Werk af met de kerstomaatjes en de fijngehakte tijm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 443; energie (kCal): 105; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 0,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 683,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Hoofdgerecht
  • Pappardelle met hertenragout en kerstomatensalsaA