Recept zoekresultatenPannenkoekentaart met mousse van Nutella®
Delhaize logo
  • Pannenkoekentaart met mousse van Nutella®C

Pannenkoekentaart met mousse van Nutella®

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Dessert
Pannenkoekentaart met mousse van Nutella®C

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 appelsienen
  • 30 g hazelnoten 
  • 9 Brugse (of zelfgemaakte) pannenkoeken 
  • 200 g Nutella
  • 4 dl room met 35 of 40 % vg 
  • 250 g melkchocolade met stukjes hazelnoot 

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelsienen | Net | Bio
    2 kg
    3,08 €/kg
    €6,16
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Brugse pannenkoeken | Promo 9+2
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Smeerpasta | Met hazelnoten
    200 gr
    10,80 €/kg
    €2,16
  • Begin met koken

    1. Houd 50 g chocolade apart voor de afwerking en breek de rest in stukken. Smelt au bain-marie of in de magnetron (op 600 W en om de 60 seconden roeren). Voeg de Nutella® toe en meng goed.
    2. Klop de room op tot slagroom en meng met de gesmolten chocolade, eerst zachtjes met een garde en daarna met een spatel, tot je een homogene mousse krijgt. Laat 10 min. rusten in de koelkast.
    3. Leg 1 pannenkoek op een serveerbord en smeer hem in met de mousse. Leg er een nieuwe pannenkoek op en ga zo door tot je 5 pannenkoeken op elkaar hebt gestapeld. Maak – apart en op dezelfde manier maar met 4 pannenkoeken– een tweede stapel pannenkoeken klaar. Laat 15 min. rusten in de koelkast en leg dan alle pannenkoeken op elkaar (stapel niet alle pannenkoeken in één keer op elkaar: de mousse is niet stevig genoeg en zal er onderaan uitkomen door het gewicht van de pannenkoeken). Garneer de bovenkant met de rest van de mousse en zet de taart minstens 30 min. in de koelkast.
    4. Versier de taart vlak voor het serveren met sinaasappelpartjes (“à vif” gesneden, dus tot op het vruchtvlees). Doe er wat zeste over, samen met gehakte hazelnoten en de rest van de fijngehakte chocolade.

    Tip
    Maak je liever zelf pannenkoeken? Meng dan 200 g zelfrijzende bloem, 5 dl volle melk, 2 eieren, 1 el olie (of gesmolten boter) en een snuifje zout. Laat het deeg bij voorkeur 30 minuten rusten.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen| Energie (kcal): 678; Eiwitten (g): 9,9; Vetten (g): 46,8; Koolhydraten (g) : 55,2; Vezels (g): 3,7, Nutri-score; C
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    • Pannenkoekentaart met mousse van Nutella®C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelsienen | Net | Bio
    2 kg
    3,08 €/kg
    €6,16
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Brugse pannenkoeken | Promo 9+2
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Smeerpasta | Met hazelnoten
    200 gr
    10,80 €/kg
    €2,16