Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenPaaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)
Delhaize logo
  • 00:00
    -07:27
  • Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)

Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Pasen
Lunch
Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 bosje bieslook
  • 1 eetlepel zoete wijn (Muscat, Vermouth of Marsala)
  • 250 g varkensgehakt bio
  • 1 sjalot
  • 1/2 koffielepel pimentpoeder
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 koffielepel nootmuskaatpoeder
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kalfsmedaillons
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 eieren
  • 2 pakjes bladerdeeg
  • zout en zwarte peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 75 min.

  1. Hak de kalfsmedaillons fijn, net als de sjalot, de peterselieblaadjes en de bieslook. Giet alles in een schotel en voeg het gehakt, 1 rauw ei, het geperste teentje knoflook, de kruiden, de zoete wijn en het zout toe. Meng goed.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snij de 2 ronde vellen bladerdeeg zodanig dat er 2 grote rechthoeken ontstaan. Leg 1 rechthoek deeg op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Leg de helft van de vulling erop en blijf 2 cm van elke rand. Bestrijk deze strook van 2 cm volledig met het tweede losgeklopte ei. Leg de hardgekookte en gepelde eieren op de vulling en bedek met de rest van de vulling. Bedek met de tweede rechthoek bladerdeeg. Maak de randen dicht. Bestrijk de bovenkant van de pastei met het losgeklopt ei. Snij een paar mooie figuren uit in de restjes bladerdeeg en kleef ze op de pastei en bestrijk ook met het losgeklopt ei. Maak met een mes een opening in het midden van de pastei.
  4. Bak gedurende 45 minuten in de oven.
  5. Serveer de pastei warm of koud, in schijfjes gesneden en met een beetje groene salade.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -07:27
  • Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)