Recept zoekresultatenOosterse coq au vin
Delhaize logo
  • Oosterse coq au vinA

Oosterse coq au vin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Oosterse coq au vinA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kip 'CoqArdenne'
  • 300 g shiitakes
  • 3 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 groot rode ui
  • 12 zilveruitjes
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 5 dl rode wijn
  • 2,5 dl sake
  • 3 el sojasaus
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje ‘Wok 5 Chinese kruiden’ van het gamma World Delhaize (25 g)
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mini paddestoelen
    200 gr
    17,45 €/kg
    €3,49
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 50 min. kooktijd

    1. Snijd de kip in 8 stukken en bestrijk ze langs alle kanten met de kruidenmix. Bak ze in een wok of een sauteerpan met de helft van de olie rondom goudbruin, op een matig vuurtje.
    2. Snijd de geschilde wortelen intussen in schuine plakjes. Snipper de rode ui. Schil de zilveruitjes, de teentjes knoflook en de gember.
    3. Haal de stukken kip uit de pan. Fruit de wortelschijfjes, de rode ui en de zilveruitjes 2 min. in dezelfde pan. Meng er gedurende 1 min. de geperste teentjes knoflook en de geraspte gember onder. Overgiet met de wijn en de sake. Voeg het tomatenconcentraat, de sojasaus en de stukken kip toe. Meng alles, breng aan de kook en laat 45 min. zonder deksel op een heel zacht vuurtje pruttelen.
    4. Snipper de shiitake’s en fruit ze op een hoog vuur in een braadpan met de rest van de olie. Kruid met peper en zout. Schep ze bij de wok, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen.
    5. Bestrooi de coq au vin met fijngesnipperde lente-uitjes en met sesamzaadjes. Dien heel warm op met basmatirijst.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • Oosterse coq au vinA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mini paddestoelen
    200 gr
    17,45 €/kg
    €3,49
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35