Recept zoekresultatenMosselen met groene asperges en chorizo
Delhaize logo
  • Mosselen met groene asperges en chorizo
    C
Mosselen met groene asperges en chorizoC

Mosselen met groene asperges en chorizo

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 kg mosselen
  • 250 g chorizo iberico
  • 2 bussels groene asperges
  • 2 rode uien
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g boter
  • zout
  • peper
  • 4 kg mosselen
  • 250 g chorizo iberico
  • 2 bussels groene asperges
  • 2 rode uien
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g boter
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 5 min. kooktijd
1
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes).
2
Snijd de chorizo in fijne plakjes. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snijd ze in stukken. Hak de rode uien, de ontpitte rode peper en de teentjes knoflook. Doe alles, met de boter, in een grote kookpot (of in individuele kookpotjes). Kruid met peper en met een snufje zout.
3
Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe.
4
Dien heet op met dikke frietjes of brood.
1
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes).
2
Snijd de chorizo in fijne plakjes. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snijd ze in stukken. Hak de rode uien, de ontpitte rode peper en de teentjes knoflook. Doe alles, met de boter, in een grote kookpot (of in individuele kookpotjes). Kruid met peper en met een snufje zout.
3
Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe.
4
Dien heet op met dikke frietjes of brood.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 130 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 10,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 130 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 10,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

Delhaize

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

2 × 2 kg

€17,98

Chorizo

Argal

Chorizo

5 × 60 gr

€10,00

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€43,34