Recept zoekresultatenMosselen met chorizo, paprika en frietjes met peterselie
Delhaize logo
  • Mosselen met chorizo, paprika en frietjes met peterselie

Mosselen met chorizo, paprika en frietjes met peterselie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Mosselen met chorizo, paprika en frietjes met peterselie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 200 g chorizo extra (zacht of pikant)
  • 2 groene paprika's
  • 2 uien
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • 1 kg verse frieten
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 friteuse
  • 4 koffielepels gedroogde oregano
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • MOSSELEN | SUPER
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1988092000207100000
  • Chorizo extra sneden
    100 gr
    13,90 €/kg
    €1,39
    F2018011800011500000
  • Paprikamix
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    F2020122400074000000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    1. Verhit de friteuse tot 180°C. Was de peterselie en dep hem zorgvuldig droog (heel belangrijk, om spatten te voorkomen!). Frituur de peterselie in verschillende keren en laat hem uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 200°C.
    2. Spoel de mosselen meermaals met koud water en verwijder indien nodig het vuil van de schelp met een mes.
    3. Snijd de uien in dunne ringen en de ontpitte paprika's in fijne reepjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd hem in kleine blokjes. Bak de chorizo in olijfolie in de mosselpotjes, eerst op een laag vuur en dan op een hoger vuur om ze wat bruin te bakken. Haal de chorizo met een schuimspaan uit de potjes zodat het vet erin blijft. Fruit de uien, paprika, peper, tijm en oregano 5 min. op laag vuur. Voeg de mosselen en de witte wijn toe, dek af en verwarm zo'n 5 min. op hoog vuur. Schud de mosselpotjes af en toe op tot alle mosselen open zijn. Voeg de blokjes chorizo toe en meng goed.
    4. Bak tegelijkertijd de frietjes in de hete olie en meng ze met de verkruimelde gefrituurde peterselie. Serveer bij de mosselen.

    Tip
    heb je geen of niet genoeg kleine mosselpotjes? Gebruik dan één grote pot en serveer de mosselen in grote diepe borden die je in stapeltjes van 4 verwarmt: 2 min. in de microgolf op 900 W of 20 min. op het ovenrooster op 80 °C.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 705/169 ; Vetten (g): 11,4 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,6 ; Koolhydraten (g): 8,4 ; Suikers (g): 1,3 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 6,3 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 1060 ; Nutri-score: B
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Mosselen met chorizo, paprika en frietjes met peterselie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • MOSSELEN | SUPER
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1988092000207100000
  • Chorizo extra sneden
    100 gr
    13,90 €/kg
    €1,39
    F2018011800011500000
  • Paprikamix
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    F2020122400074000000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000