Recept zoekresultatenMinisoesjes met kleurrijk glazuur
Delhaize logo
  • Minisoesjes met kleurrijk glazuur

Minisoesjes met kleurrijk glazuur

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Dessert
Minisoesjes met kleurrijk glazuur

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 snufje zout
  • 1 dl room
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 dl water
  • 5 druppels kleurstof
  • spuitzak met een dikke spuitmond en met een fijne spuitmond

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
  • Voedingskleurstoffen | Tuben
    3 x 0,6 cl
    147,22 €/l
    €2,65
  • Spuitzak
    1 st
    4,95 €/st
    €4,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 30 min. baktijd

    1. Maak eerst het soezendeeg: verwarm de oven voor op 180°C. Breng het water aan de kook in een kookpot en voeg de boter toe. Wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je in één keer de bloem en het zout toe. 
    2. Meng alles goed door elkaar met een houten lepel en haal van het vuur. Meng stevig tot het deeg aan de rand van de pot kleeft en er in het midden een gat ontstaat. 
    3. Zet terug op het vuur en roer nog 2 min. zodat het beslag droogt. Haal opnieuw van het vuur en voeg de eieren 1 per 1 toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei er helemaal onder gemengd is. 
    4. Schep het mengsel in een spuitzak met een dikke spuitmond en spuit bolletjes van de grootte van een abrikoos op een vel bakpapier. 
    5. Bak de bolletjes gedurende 30 min. op 180°C. Haal de soezen uit de oven en maak onderaan een gaatje met een mes. 
    6. Leg de soezen op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. Als je geen rooster hebt, draai de soezen dan om zodat de gaatjes omhoog liggen. 
    7. Maak de slagroom: klop de room stevig op met de suiker. Schep in een spuitzak met een fijne spuitmond en plaats in de koelkast.
    8. Wanneer de soezen volledig zijn afgekoeld, spuit je er de slagroom voorzichtig in.
    9. Meng voor het glazuur de bloemsuiker met het citroensap en de kleurstof. Nappeer dit glazuur over de soezen.

    Kooktip

    1 portie = 3 soesjes

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kerst
    Dessert
    Dessert
    • Minisoesjes met kleurrijk glazuur

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
  • Voedingskleurstoffen | Tuben
    3 x 0,6 cl
    147,22 €/l
    €2,65
  • Spuitzak
    1 st
    4,95 €/st
    €4,95