Recept zoekresultatenMini tarte tatin met kerstomaten
Delhaize logo
B
Mini tarte tatin met kerstomatenB

Mini tarte tatin met kerstomaten

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 rol bladerdeeg
  • 30 g fijne rietsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pincée Een beetje oregano
  • 1 e.l. olijfolie
  • 300 g kerstomaten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 30 g fijne rietsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pincée Een beetje oregano
  • 1 e.l. olijfolie
  • 300 g kerstomaten

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm voor minitarten lichtjes in met olijfolie.
2
Snijd de knoflook fijn en verdeel hem over de taartvormen. Kruid met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes. Leg in elk vormpje 5 halve kerstomaten, met de snijkant naar boven. Zet 10 minuten in de oven.
3
Snijd cirkels uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan de taartvormen. Dek er de tomaatjes mee af en vouw de randen lichtjes naar binnen. Maak met de punt van een mes in het midden een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen.
4
Schuif de taartjes opnieuw 10 minuten in de oven, of tot het deeg knapperig en goudbruin is. Neem uit de oven en laat even afkoelen.
5
Keer de taartjes voorzichtig om (op een groot bord of een bakplaat). Bestrooi met rietsuiker en laat nog even kleuren onder de grill. Werk af met een beetje oregano.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm voor minitarten lichtjes in met olijfolie.
2
Snijd de knoflook fijn en verdeel hem over de taartvormen. Kruid met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes. Leg in elk vormpje 5 halve kerstomaten, met de snijkant naar boven. Zet 10 minuten in de oven.
3
Snijd cirkels uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan de taartvormen. Dek er de tomaatjes mee af en vouw de randen lichtjes naar binnen. Maak met de punt van een mes in het midden een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen.
4
Schuif de taartjes opnieuw 10 minuten in de oven, of tot het deeg knapperig en goudbruin is. Neem uit de oven en laat even afkoelen.
5
Keer de taartjes voorzichtig om (op een groot bord of een bakplaat). Bestrooi met rietsuiker en laat nog even kleuren onder de grill. Werk af met een beetje oregano.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 546; energie (kCal): 131; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 10,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 136,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 546; energie (kCal): 131; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 10,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 136,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Barbecue
Overig
Zomer,Herfst
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

2 × 250 gr

€3,98

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€12,21