Recept zoekresultatenMet citroen gemarineerde kippenspiesjes
Delhaize logo
  • Met citroen gemarineerde kippenspiesjes
    A
Met citroen gemarineerde kippenspiesjesA

Met citroen gemarineerde kippenspiesjes

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g kippenhaasjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 limoen (het sap)
  • 1/2 ui
  • 125 g natuuryoghurt
  • 1 el gehakte verse rozemarijn
  • zout
  • 600 g kippenhaasjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 limoen (het sap)
  • 1/2 ui
  • 125 g natuuryoghurt
  • 1 el gehakte verse rozemarijn
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. marineren
1
Doe de yoghurt, het citroensap, de geperste lookteentjes en de gehakte halve ui in de beker van de mixer. Mix tot een homogene marinade. Voeg de rozemarijn toe en giet in een schaal.
2
Leg de stukken kip in de marinade, meng, dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
3
Laat een grill voorverwarmen. Laat de stukken kip uitlekken, steek ze op brochettes en smeer ze in met olijfolie. Laat ze aan beide kanten op vrij hoog vuur grillen, kruid met peper en zout.
4
Serveer met geroosterd pitabrood, een salade en tzatziki, gekruid met verse munt.
1
Doe de yoghurt, het citroensap, de geperste lookteentjes en de gehakte halve ui in de beker van de mixer. Mix tot een homogene marinade. Voeg de rozemarijn toe en giet in een schaal.
2
Leg de stukken kip in de marinade, meng, dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
3
Laat een grill voorverwarmen. Laat de stukken kip uitlekken, steek ze op brochettes en smeer ze in met olijfolie. Laat ze aan beide kanten op vrij hoog vuur grillen, kruid met peper en zout.
4
Serveer met geroosterd pitabrood, een salade en tzatziki, gekruid met verse munt.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 585; energie (kCal): 140; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 313,6
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 585; energie (kCal): 140; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 313,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

150 gr

€1,75

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€15,71