Recept zoekresultatenMet citroen gemarineerde kippenspiesjes
Delhaize logo
  • Met citroen gemarineerde kippenspiesjesA

Met citroen gemarineerde kippenspiesjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Met citroen gemarineerde kippenspiesjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kippenhaasjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen (het sap)
  • 1/2 ui
  • 125 g yoghurt natuur
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. marineren

  1. Doe de yoghurt, het citroensap, de geperste lookteentjes en de gehakte halve ui in de beker van de mixer. Mix tot een homogene marinade. Voeg de rozemarijn toe en giet in een schaal.
  2. Leg de stukken kip in de marinade, meng, dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  3. Laat een grill voorverwarmen. Laat de stukken kip uitlekken, steek ze op brochettes en smeer ze in met olijfolie. Laat ze aan beide kanten op vrij hoog vuur grillen, kruid met peper en zout.
  4. Serveer met geroosterd pitabrood, een salade en tzatziki, gekruid met verse munt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 585; energie (kCal): 140; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 313,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Met citroen gemarineerde kippenspiesjesA