Delhaize logo
  • Loco mocoB

Loco moco

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Loco mocoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 4 eieren
  • 500 g bruine champignons
  • 2 sjalot
  • 1 rode ui
  • 250 g basmatirijst
  • 2 el worcestersaus
  • 30 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 1/4 bussel peterselie
  • zout en peper
  • 4,4 dl verse bruine kalfsfond

Begin met koken

Bereidingstijd : 20 min.

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in 2. Fruit ze met de fijngehakte sjalotten gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de warme boter. Voeg de worcestersaus en de kalfsfond toe. Laat tot de helft inkoken op een matig vuurtje.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Hak de rode ui heel fijn en meng hem met het gehakt. Verdeel de bereiding in 4 porties en maak burgers. Smeer ze in met 2 el olijfolie en gril ze op een matig vuurtje in een warme braadpan.
  4. Bak spiegeleieren in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Schik de burgers op de rijst, overgiet ze met saus en leg er de eieren bovenop. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 560; energie (kCal): 134; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 835,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Loco mocoB