Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLentestoofschotel met lam
Delhaize logo
  • 00:00
    -06:24
    A
  • Lentestoofschotel met lam

Lentestoofschotel met lam

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Lentestoofschotel met lamA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • zout
  • 1 eetlepel druivenpitolie
  • 100 g suikererwten
  • 100 g zilveruitjes
  • 200 g rapen
  • 200 g wortelen
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 500 g Ratte-aardappelen
  • 57 cl kalfsfond
  • 20 cl droge witte wijn
  • 30 g bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • zwarte peper van de molen
  • 800 g lage lamsribben

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lage ribben | Lam | Celtic
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Olie | Druivenpit
    1 l
    4,99 €/l
    €4,99
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zilveruitje
    450 gr
    3,22 €/kg
    €1,45
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 1 u 30 min. kooktijd

    1. Been het vlees uit en snijd het in stukken. Braad het op een hevig vuur aan beide kanten bruin in een pot met wat warme olie. Haal het vlees uit de pot en doe de fijngesneden uien en look in de pot. Laat 5 min. aanstoven op een matig vuur. Voeg het vlees opnieuw toe en verlaag het vuur. Voeg de bloem toe, roer en laat 2 min. braden. Voeg de helft van de witte wijn toe, samen met de kalfsfond, het kruidentuiltje en het tomatenconcentraat. Het vlees moet volledig bedekt zijn met de vloeistof. Zout, peper, dek af en laat een uur sudderen op een heel zacht vuurtje.
    2. Schil de wortelen en snijd ze in grote, schuine stukken. Schil de rapen en snijd ze in kwartjes. Schil de aardappelen en pel de zilveruitjes. Doe alles in de pot, voeg nog de rest van de wijn en voldoende water toe om alles te bedekken. Laat 20 min. verder koken, nog steeds op een zacht vuurtje. Voeg de suikererwten toe en laat nog 5 min. koken.
    3. Dien warm op.

    Kooktip

    Dompel de zilveruitjes eerst in koud water. Zo kun je ze makkelijk schillen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 351; energie (kCal): 84; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 525,42
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Iers
    Andere
    Overig
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -06:24
      A
    • Lentestoofschotel met lam

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lage ribben | Lam | Celtic
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Olie | Druivenpit
    1 l
    4,99 €/l
    €4,99
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zilveruitje
    450 gr
    3,22 €/kg
    €1,45