Recept zoekresultatenLayer cake met pistachenoten en frambozen
Delhaize logo
  • Layer cake met pistachenoten en frambozen

Layer cake met pistachenoten en frambozen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Party
Dessert
Layer cake met pistachenoten en frambozen

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 300 g frambozen (voor de versiering)
  • 16 eieren (voor de taarten)
  • 500 g tarwebloem (voor de taarten)
  • 500 g kristalsuiker (voor de taarten)
  • 100 g gezouten boter (voor de taarten)
  • 6 eiwitten (voor de pistachenotencrème)
  • 200 g gepelde pistachenoten (voor de pistachenotencrème)
  • 200 g mascarpone (voor de pistachenotencrème)
  • 300 g kristalsuiker (voor de pistachenotencrème)
  • 1 dl water (voor de pistachenotencrème)
  • 200 g malse boter (voor de pistachenotencrème)
  • 150 g frambozenconfituur (voor de afwerking)
  • enkele aardbeienmeringues (optioneel)

Begin met koken

Bereidingstijd: 1u15 + 35 min kooktijd

  1. Begin met de crème: mix de pistachenoten tot een heel fijn poeder. Breng het water aan de kook met 200 g suiker en laat op een vrij hoog vuur koken (tot 120°C). Klop intussen de eiwitten tot een zacht schuim op en voeg geleidelijk aan 100 g suiker toe. Klop het tot een stevige massa. Giet er geleidelijk aan de siroop bij en blijf kloppen tot een stevige en glanzende meringue. Roer er dan de malse boter in stukken onder, de mascarpone en 150 g pistachenotenpoeder. Klop op tot een homogene crème. Doe deze in een spuitzak en bewaar 4 u in de koelkast.
  2. Maak intussen de taarten. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren en de suiker gedurende 10 min. op hoge snelheid. Ze moeten schuimen en in volume verdrievoudigen. Giet er geleidelijk aan en al kloppend de gesmolten boter bij. Voeg de bloem in meerdere keren en al zevend aan het deeg toe en meng voorzichtig met een spatel.
  3. Bekleed 3 hoge springvormen van 18 cm diameter met bakpapier. Verdeel er het deeg over en bak ze 35 min. in de oven. Laat 5 min. rusten, ontvorm op een taartrooster en laat afkoelen, met de bolle kant onderaan.
  4. Snijd een fijne laag weg aan elke kant van de taarten en snijd ze dan horizontaal in 2. Bestrijk de 6 taartschijven met confituur en garneer ze met pistacheroom, met behulp van de spuitzak. Stapel ze en maak de boorden met een beetje crème glad. Laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
  5. Verdeel de frambozen over een plateau en zet ze in de diepvriezer.
  6. Werk de laagjescake net voor het opdienen af met de rest van het pistachenotenpoeder, de frambozen en, eventueel, de meringues.

Kooktip

Steek 3 of 4 brochettestokjes door alle lagen van het gebak, om het te stabiliseren tot het in de koelkast is opgesteven.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Party
Dessert
Dessert
  • Layer cake met pistachenoten en frambozen