Recept zoekresultatenLauwe tomatensalsa
Delhaize logo
 • Lauwe tomatensalsaA

Lauwe tomatensalsa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Barbecue
Bijgerechten
Lauwe tomatensalsaA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
 • 4 tomaten
 • 1 fijngesnipperde sjalot
 • 2 eetlepels witte wijnazijn
 • 1/2 bussel fijne basilicum
 • 1 teentje knoflook
 • 1 dl maisolie
 • zout en peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Snijd het vel van de tomaten lichtjes kruisgewijs in. Dompel ze in een kleine kookpot kokend water, haal ze na 30 s uit het water en laat ze in koud water schrikken. Schil de tomaten, halveer ze horizontaal en ontpit ze.
 2. Snijd ze in kleine blokjes en voeg er fijngehakte sjalot, witte wijnazijn, de helft van de grof gehakte bussel basilicum Pistou, geperst knoflook, peper en zout aan toe.
 3. Besprenkel met warme maisolie. Werk de tomatensalsa af met de rest van de basilicum en dien lauw op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 585; energie (kCal): 142; vetten (g): 13,6; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 532,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Barbecue
Bijgerechten
 • Lauwe tomatensalsaA