Recept zoekresultatenLasagnerolletjes met courgettes en rauwe ham
Delhaize logo
  • Lasagnerolletjes met courgettes en rauwe ham
    B
Lasagnerolletjes met courgettes en rauwe hamB

Lasagnerolletjes met courgettes en rauwe ham

Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 300 g prosciutto crudo artigianale Rosa dell’Angelo
  • 4 courgettes
  • 1 bussel basilicum
  • 400 g formaggio tapenade
  • 12 verse lasagnevellen
  • 50 g parmigiano
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • 300 g prosciutto crudo artigianale Rosa dell’Angelo
  • 4 courgettes
  • 1 bussel basilicum
  • 400 g formaggio tapenade
  • 12 verse lasagnevellen
  • 50 g parmigiano
  • 8 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 40 min.
1
Snijd de courgettes met de mandoline of een dunschiller in heel fijne lange plakjes. Smeer ze in met olijfolie, kruid ze met peper en zout. Gril ze kort op een hete grill.
2
Kook de lasagnevellen gedurende 3 min in kokend gezouten water met 2 el olijfolie. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
3
Snijd 3 lasagnevellen in 2. Schik ze lichtjes overlappend op een rijtje om een lange strook te vormen. Bedek de lasagnestroken volledig met gegrilde courgetteplakjes, besmeer ze met tapenade en leg er sneetjes ham bovenop. Voeg basilicumblaadjes toe en rol op. Maak 4 rolletjes op dezelfde manier en dresseer ze op de borden. Bestrooi met grofgeraspte parmigiano, werk af met basilicum, besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer.
1
Snijd de courgettes met de mandoline of een dunschiller in heel fijne lange plakjes. Smeer ze in met olijfolie, kruid ze met peper en zout. Gril ze kort op een hete grill.
2
Kook de lasagnevellen gedurende 3 min in kokend gezouten water met 2 el olijfolie. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
3
Snijd 3 lasagnevellen in 2. Schik ze lichtjes overlappend op een rijtje om een lange strook te vormen. Bedek de lasagnestroken volledig met gegrilde courgetteplakjes, besmeer ze met tapenade en leg er sneetjes ham bovenop. Voeg basilicumblaadjes toe en rol op. Maak 4 rolletjes op dezelfde manier en dresseer ze op de borden. Bestrooi met grofgeraspte parmigiano, werk af met basilicum, besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 184 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 184 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Vlaamse boerenham

Delhaize

Vlaamse boerenham

2 × +/- 150 gr

+/-€9,00

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Tapenade dip | Trio

Delhaize

Tapenade dip | Trio

3 × 150 gr

€8,07

Pasta | Lasagne | Ei

De Cecco

Pasta | Lasagne | Ei

500 gr

€4,79

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€27,09