Recept zoekresultatenLamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten
Delhaize logo
A
Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwtenA

Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 210 g artisjokbodems (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • groene pepers in bokaal, zacht of pikant (voor de afwerking)
  • 4 e.l. olijfolie
  • verse tijm
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 kl gedroogde pilipili in ringetjes
  • 1,9 dl lamsfond (uit bokaal)
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 180 g ontpitte zwarte olijven (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 800 g Keltische lamsribbetjes
  • 4 kardemompeulen
  • koriander of platte peterselie (voor de afwerking)
  • zure room (voor de afwerking)
  • peper
  • 2 rode ajuinen
  • 1 citroen
  • 3 lange rode paprika's
  • 210 g artisjokbodems (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • groene pepers in bokaal, zacht of pikant (voor de afwerking)
  • 4 e.l. olijfolie
  • verse tijm
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 kl gedroogde pilipili in ringetjes
  • 1,9 dl lamsfond (uit bokaal)
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 180 g ontpitte zwarte olijven (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 800 g Keltische lamsribbetjes
  • 4 kardemompeulen
  • koriander of platte peterselie (voor de afwerking)

Begin met koken

: 20 min + 1 u kooktijd
1
Kruid de lamsribbetjes en laat ze goudbruin bakken in een grote tajine of in een grote braadpan met wat olie. Hak de knoflook en de tijm fijn, snijd de paprika’s in grote stukken en voeg de gesneden ingrediënten toe aan het lam.
2
Laat de artisjokbodems uitlekken en snijd ze doormidden. Voeg ze toe in de braadpan of tajine. Voeg vervolgens de tomaten, de lamsfond, de olijven en de goed uitgelekte kikkererwten toe. Snijd ½ citroen in partjes en voeg ze toe samen met de kruiden. Bedek de bereiding en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Kruid bij met peper en zout indien nodig en garneer het gerecht met de uitgelekte groene pepers, stukjes citroen en fijngehakte koriander of platte peterselie. Voeg nog een scheutje zure room toe en dien goed warm op met couscous of pitabrood.
1
Kruid de lamsribbetjes en laat ze goudbruin bakken in een grote tajine of in een grote braadpan met wat olie. Hak de knoflook en de tijm fijn, snijd de paprika’s in grote stukken en voeg de gesneden ingrediënten toe aan het lam.
2
Laat de artisjokbodems uitlekken en snijd ze doormidden. Voeg ze toe in de braadpan of tajine. Voeg vervolgens de tomaten, de lamsfond, de olijven en de goed uitgelekte kikkererwten toe. Snijd ½ citroen in partjes en voeg ze toe samen met de kruiden. Bedek de bereiding en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Kruid bij met peper en zout indien nodig en garneer het gerecht met de uitgelekte groene pepers, stukjes citroen en fijngehakte koriander of platte peterselie. Voeg nog een scheutje zure room toe en dien goed warm op met couscous of pitabrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 638,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 638,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Gluten vrij
Vaderdag,Pasen
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Artisjokharten

Delhaize

Artisjokharten

210 gr

€2,19

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

Santa Maria

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

20 gr

€2,19

Kruiden | Pili-Pili

Delhaize

Kruiden | Pili-Pili

12 gr

€1,55

Fond | Rund

Delhaize

Fond | Rund

19 cl

€1,39

Tomaten | Gepeld

Delhaize

Tomaten | Gepeld

800 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,39

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

2 × 130 gr

€5,98

Kikkererwten | 2+1 Gratis

Bonduelle

Kikkererwten | 2+1 Gratis

3 x 130 gr

€3,70

Lamskroon | Celtic

Delhaize

Lamskroon | Celtic

2 × +/- 400 gr

+/-€34,40

Kruiden | Kardemom | Peulen

Santa Maria

Kruiden | Kardemom | Peulen

11 gr

€2,19

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€65,43