Recept zoekresultatenLamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:32
    A
  • Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten

Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwtenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,9 dl lamsfond (uit bokaal)
  • groene pepers in bokaal, zacht of pikant (voor de afwerking)
  • 2 rode ajuinen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 3 lange rode paprika's
  • 800 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 180 g ontpitte zwarte olijven (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 210 g artisjokbodems (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 800 g Keltische lamsribbetjes
  • 4 kardemompeulen
  • koriander of platte peterselie (voor de afwerking)
  • zure room (voor de afwerking)
  • peper en zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1 koffielepel gedroogde pilipili in ringetjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 1 u kooktijd

  1. Kruid de lamsribbetjes en laat ze goudbruin bakken in een grote tajine of in een grote braadpan met wat olie. Hak de knoflook en de tijm fijn, snijd de paprika’s in grote stukken en voeg de gesneden ingrediënten toe aan het lam.
  2. Laat de artisjokbodems uitlekken en snijd ze doormidden. Voeg ze toe in de braadpan of tajine. Voeg vervolgens de tomaten, de lamsfond, de olijven en de goed uitgelekte kikkererwten toe. Snijd ½ citroen in partjes en voeg ze toe samen met de kruiden. Bedek de bereiding en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
  3. Kruid bij met peper en zout indien nodig en garneer het gerecht met de uitgelekte groene pepers, stukjes citroen en fijngehakte koriander of platte peterselie. Voeg nog een scheutje zure room toe en dien goed warm op met couscous of pitabrood.

Kooktip

Als je liever minder saus hebt, laat het gerecht dan de laatste 15 min zonder deksel sudderen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 638,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -03:32
    A
  • Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten