Recept zoekresultatenLamsbout van de bedoeïenen
Delhaize logo
  • Lamsbout van de bedoeïenenA

Lamsbout van de bedoeïenen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Pasen
Hoofdgerecht
Lamsbout van de bedoeïenenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels fijngesneden verse koriander
  • 1 à 2 koffielepels harissa (in tube)
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels fijngesneden verse munt
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 6 eetlepels olijfolie met look

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
  • Begin met koken

    1. Een dag op voorhand: meng de olijfolie met harissa in een ovenschotel. Voeg gemalen komijn en koriander toe, meng goed en wentel hierin de lamsbout. Dek af en laat rusten in de koelkast. Draai af en toe om.
    2. Neem de lamsbout 1 uur voor het bakken uit de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C. Bak de bout 35 min. in de oven. Kruid aan beide kanten, bedek met de fijngesneden verse kruiden en bak nog 8 min. (reken in totaal 35 min. per kg).
    4. Wikkel in aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten vooraleer te versnijden.
    5. Dien onmiddellijk op met raapjes met rozijnen en couscous met amandelen.

    Kooktip

    Olijfolie met look is heel praktisch voor marinades; je hoeft dan de stukjes look die gemakkelijk verbranden bij het bakken, niet te verwijderen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 180; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 0,1; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 17,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 499,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Pasen
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Lamsbout van de bedoeïenenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39