Recept zoekresultatenLamsbout van 4 uur
Delhaize logo
  • Lamsbout van 4 uurA

Lamsbout van 4 uur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Hoofdgerecht
Lamsbout van 4 uurA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 lamsbout
  • 10 teentjes knoflook
  • 10 cl droge witte wijn
  • 30 cl blanke kalfsfond
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + baktijd 4 u

    1. Verwarm de oven voor op 130°C
    2. Kleur de bout in olie in een kookpot die in de oven mag. Haal hem uit de pot, blus met de witte wijn en breng aan de kook. Haal van het vuur. Voeg de kalfsfond toe samen met de teentjes ongepelde, geplette knoflook, de tijm, de laurierblaadjes, de kruidnagel, zout en peper. Meng. Voeg de bout toe, dek af en zet 4 u in de oven. Giet er af en toe wat water over. Snijd de aubergines in grote stukken en voeg die toe 30 min voordat de lamsbout klaar is.
    3. Leg de lamsbout, de aubergines en de teentjes knoflook op een schaal. Voeg de saus toe. Dien op met geplette aardappelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 403; energie (kCal): 96; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 457,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Iers
    Andere
    Pasen
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Lamsbout van 4 uurA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65