Recept zoekresultatenLamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten
Delhaize logo
  • Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten

Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 10 cl Muscat de Samos
  • een flinke handvol basilicumblaadjes
  • 3 bussels groene asperges
  • 2 afgestreken koffielepels blonde kandijsuiker
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 3 teentjes knoflook
  • 12 grote saliebladeren
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 5 cl warm water
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: Voorbereiding + bereiding: 1 u.

  1. Neem de lamsbout 1 u voor het bakken uit de koelkast en verwijder het vet.
  2. Verwarm de oven voor op th. 8 - 240°C.
  3. Meng de geperste knoflook met de heel fijngehakte salieblaadjes en 1/10 van de olijfolie. Maak kleine inkervingen in de lamsbout en stop er telkens een beetje van dit mengsel in. Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel, bestrooi met peper en zout en laat 15 min. op 240°C bakken. Verlaag dan de temperatuur tot 180°C (th. 6) en laat nog 24 min. bakken (10 min. per 500 g). Leg de bout op een plank en bedek met aluminiumfolie, laat 10 min. rusten.
  4. Giet ondertussen het warme water in de schotel, roer de bakresten los en giet alles in een steelpan. Voeg de Banyuls toe, het bindmiddel en de suiker, laat 5 min. op heel zacht vuur pruttelen.
  5. Verwijder ondertussen ook het harde, onderste deel van de asperges en gaar ze « al dente » in kokend water of stoom ze gaar. Dep ze droog en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Laat ze op hevig vuur roosteren in een hete grillpan.
  6. Mix de pistachenoten met de basilicumblaadjes en de olijfolie, voeg peper en zout toe.
  7. Serveer de in plakken gesneden lamsbout met de saus en de met de pistache-olie besprenkelde asperges.

Kooktip

Bedek de lamsbout halverwege de baktijd als hij te snel bruin wordt.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten