Recept zoekresultatenLamsbout met knoflook, prinsessen boontjes en gekaramelliseerde uien
Delhaize logo
  • Lamsbout met knoflook, prinsessen boontjes en gekaramelliseerde uien
    A
Lamsbout met knoflook, prinsessen boontjes en gekaramelliseerde uienA

Lamsbout met knoflook, prinsessen boontjes en gekaramelliseerde uien

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 lamsbout (1 kg)
  • 4 verse knoflookbollen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes verse oregano
  • 4 takjes tijm
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • fleur de sel
  • 400 g extra fijne prinsessenboontjes (voor de groenten)
  • 2 uien (voor de groenten)
  • 4 takjes tijm (voor de groenten)
  • 2 el balsamicoazijn (voor de groenten)
  • 1 el kristalsuiker (voor de groenten)
  • 3 el olijfolie (voor de groenten)
  • peper en zout (voor de groenten)
  • 1 lamsbout (1 kg)
  • 4 verse knoflookbollen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes verse oregano
  • 4 takjes tijm
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • fleur de sel
  • 400 g extra fijne prinsessenboontjes (voor de groenten)
  • 2 uien (voor de groenten)
  • 4 takjes tijm (voor de groenten)
  • 2 el balsamicoazijn (voor de groenten)
  • 1 el kristalsuiker (voor de groenten)
  • 3 el olijfolie (voor de groenten)
  • peper en zout (voor de groenten)

Begin met koken

: 50 min.
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Doe de lamsbout in een ovenschaal en masseer hem met 2 el olijfolie en fleur de sel. Snijd het vlees hier en daar in, prik kleine teentjes knoflook in de inkepingen en bedek alles met de takjes rozemarijn, oregano en tijm. Snijd de knoflookbollen horizontaal in 2, smeer ze lichtjes in met olijfolie en schik ze rond de lamsbout. Kruid met peper en schuif in de oven. Verlaag de temperatuur na 15 min. tot 180°C en laat naar eigen smaak nog 20 à 25 min. braden (10 à 12 min/kg, bovenop de eerste 15 min).
2
Maak de groenten: fruit de fijngesnipperde uien, de tijm en de olijfolie 2 min. in een braadpan. Zet het deksel op de pan en laat 15 min.op een zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en laat nog 10 min. garen, tot de uien goudbruin en zacht zijn. Bestrooi met suiker, besprenkel met azijn en laat karamelliseren. Kruid met peper en zout.
3
Kook intussen de prinsessenboontjes ± 5 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn) en laat ze meteen in ijskoud water schrikken. Voeg ze net voor het opdienen aan de uien toe en fruit alles om de groenten even op te warmen.
4
Leg de lamsbout op een plank, bedek hem met aluminiumpapier en laat hem 5 à 10 min. rusten. Snijd het vlees evenwijdig met de bout in sneetjes en serveer het met de groenten. Geef er krieltjes uit de oven bij of een gratin dauphinois.
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Doe de lamsbout in een ovenschaal en masseer hem met 2 el olijfolie en fleur de sel. Snijd het vlees hier en daar in, prik kleine teentjes knoflook in de inkepingen en bedek alles met de takjes rozemarijn, oregano en tijm. Snijd de knoflookbollen horizontaal in 2, smeer ze lichtjes in met olijfolie en schik ze rond de lamsbout. Kruid met peper en schuif in de oven. Verlaag de temperatuur na 15 min. tot 180°C en laat naar eigen smaak nog 20 à 25 min. braden (10 à 12 min/kg, bovenop de eerste 15 min).
2
Maak de groenten: fruit de fijngesnipperde uien, de tijm en de olijfolie 2 min. in een braadpan. Zet het deksel op de pan en laat 15 min.op een zacht vuurtje slinken. Haal het deksel van de pan en laat nog 10 min. garen, tot de uien goudbruin en zacht zijn. Bestrooi met suiker, besprenkel met azijn en laat karamelliseren. Kruid met peper en zout.
3
Kook intussen de prinsessenboontjes ± 5 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn) en laat ze meteen in ijskoud water schrikken. Voeg ze net voor het opdienen aan de uien toe en fruit alles om de groenten even op te warmen.
4
Leg de lamsbout op een plank, bedek hem met aluminiumpapier en laat hem 5 à 10 min. rusten. Snijd het vlees evenwijdig met de bout in sneetjes en serveer het met de groenten. Geef er krieltjes uit de oven bij of een gratin dauphinois.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 113 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 3,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 10,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 113 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 3,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 10,7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

Delhaize

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

+/- 250 gr

+/-€5,87

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€33,09