Recept zoekresultatenKlassieke speculaas
Delhaize logo
  • Klassieke speculaasE

Klassieke speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Klassieke speculaasE

Ingrediënten voor 15 Porties

15 Porties
  • 2 eieren
  • 1 kg zelfrijzende bloem
  • 350 g kristalsuiker
  • 350 g bruine suiker
  • 500 g zachte boter
  • 30 g speculaaskruiden

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 10 à 30 min. baktijd per bakbeurt (+ 1 u. rusttijd)

  1. Kneed het deeg in de keukenrobot of op het werkblad: meng de bloem, de 2 suikers en de kruiden. Voeg de boter in stukken toe en kneed. Voeg dan de eieren en 5 cl water toe. Kneed tot een homogeen deeg, vorm 2 grote worsten of 2 bollen en wikkel ze in bakpapier (of in vershoudfolie). Laat 1 u. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Heb je deegballen gemaakt, kneed ze dan lichtjes en rol ze met een deegrol tussen 2 vellen bakpapier uit. Snijd ze met een uitsteekvorm of met een mes tot grote speculazen. Heb je deegworsten gemaakt, snijd ze dan gewoon in schijfjes en plet ze lichtjes.
  3. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de speculazen op. De baktijd hangt af van hun grootte: reken 10 à 30 min. en houd ze in het oog (je moet sowieso verschillende bakbeurten voorzien). Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  4. Bewaar de speculazen in een metalen doos of in een bokaal.

Tip: Maak het jezelf niet te moeilijk: zijn je speculazen niet allemaal even groot? Groepeer ze dan per grootte om ze te bakken, zo hoef je er geen enkele vroeger uit de oven te halen.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 434 kcal - Vetten: 18,9 g - Koolhydraten: 59,6 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 5,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Dessert
  • Klassieke speculaasE