Recept zoekresultatenKipfilets met fetakaas en tomaten gevuld met olijven
Delhaize logo
  • Kipfilets met fetakaas en tomaten gevuld met olijvenA

Kipfilets met fetakaas en tomaten gevuld met olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kipfilets met fetakaas en tomaten gevuld met olijvenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 biologische citroen
  • 100 g feta
  • 4 kipfilets
  • 80 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 4 tomaten
  • 1 takje verse tijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Kippenhaasjes
    +/- 455 gr
    +/-10,39€/kg
    +/-€4,73
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd + 20 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
    2. Snij de tomaten in twee, verwijder de pitjes, kruid ze lichtjes met zout en zet ze omgekeerd op een rooster.
    3. Rasp de zeste van de citroen fijn.
    4. Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg er de kipfilets in en bedek ze met de verkruimelde fetakaas. Kruid ze met peper, maar niet met zout.
    5. Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier, vul ze met de schijfjes olijven en schik ze rond de kipfilets. Bedruip de kip en de tomaten met een beetje olijfolie, bestrooi met de geraspte citroenzeste en afgeriste tijmblaadjes. Laat 20 min. in de oven bakken.
    6. Serveer warm met gebakken krielaardappelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 447; energie (kCal): 108; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 254,88
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Kipfilets met fetakaas en tomaten gevuld met olijvenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Kippenhaasjes
    +/- 455 gr
    +/-10,39€/kg
    +/-€4,73
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65