Recept zoekresultatenKipcurry-spread
Delhaize logo
  • Kipcurry-spreadB

Kipcurry-spread

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Kipcurry-spreadB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g kippenboutfilet
  • 1 eierdooier
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el citroensap
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1,2 dl koolzaadolie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el ‘Madrascurry’ Market Fresh
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Reeds in je keuken
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Mosterd | Zacht | Squeeze
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009052200011090000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. kooktijd

    1. Bak de kippenboutfilets aan de 2 kanten goudbruin op een vrij hoog vuur, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en bak 10 min. op een heel zacht vuurtje. Laat de filets uitlekken en afkoelen.
    2. Doe intussen de eidooier, het citroensap en de mosterd in een slakom. Meng met een garde, voeg beetje bij beetje, al kloppend, de koolzaadolie toe en monteer tot een mayonaise. Voeg de curry en de ultra fijngehakte lente-uitjes toe.
    3. Trek de kip met je vingers in stukjes, meng met de currysaus en breng verder op smaak. Doe de kip curry in een bokaal, sluit het deksel en zet in de koelkast (mooi om als cadeau te schenken), of besmeer er meteen brood mee, toastjes …

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Snack
    • Kipcurry-spreadB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Reeds in je keuken
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Mosterd | Zacht | Squeeze
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009052200011090000