Recept zoekresultatenKalfsblanquette met spek en wortelen
Delhaize logo
  • Kalfsblanquette met spek en wortelen

Kalfsblanquette met spek en wortelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Moederdag,Vaderdag
Hoofdgerecht
Kalfsblanquette met spek en wortelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg kalfsfricassee (kalfsblanquette) extra mager
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 500 g wortelen
  • 1 preistok
  • 2 uien
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3 potjes van 19 cl kalfsbouillon
  • 1,5 dl water
  • 40 g bloem
  • 20 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 vetarme runderbouillonblokjes
  • peper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Fond | Rund

Fundo

Fond | Rund

20 cl

€3,79

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€23,63

Begin met koken

  1. Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de helft van de olijfolie. 
  2. Snijd de grootste stukken van de kalfsblanquette doormidden. Doe ze in een grote pan met de warme boter en de rest van de olie en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
  3. Bestrooi de uien in de cocotte met bloem, roer 1 min. op een matig vuur en voeg dan de kalfsfond toe. Schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan. Voeg het vlees, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het bouquet garni toe. Blus de grote pan met witte wijn, schraap de vleesresten los en giet alles in de cocotte. Laat 1u sudderen op een heel zacht vuurtje, met het deksel erop. 
  4. Snijd de wortelen in halve rondjes en het preiwit in ringen. Voeg ze toe aan de cocotte en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel. 
  5. Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier doe ze in de cocotte. Kruid naar wens. 
  6. Serveer warm, met minirösti of puree. 

Tip
Op het einde kan je nog 1 dl room toevoegen. In dat geval voeg je in het begin van de bereiding maar half zoveel water toe als aangegeven.

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 473/133 ; Vetten (g): 5,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,8 ; Koolhydraten (g): 5,5 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1 ; Eiwitten (g): 10 ; Zout (g): 0,8 ; Energie (kcal per portie): 731 ; Nutri-score: A
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 473/133 ; Vetten (g): 5,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,8 ; Koolhydraten (g): 5,5 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1 ; Eiwitten (g): 10 ; Zout (g): 0,8 ; Energie (kcal per portie): 731 ; Nutri-score: A
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Moederdag,Vaderdag
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Kalfsblanquette met spek en wortelen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Fond | Kalf

Fundo

Fond | Kalf

20 cl

€3,89

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Fond | Rund

Fundo

Fond | Rund

20 cl

€3,79

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€23,63