Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "VERSE MOSSELEN EXTRA 2 KG" van het merk Delhaize niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKabeljauw met grijze garnalen, wittewijnsaus en preistoemp
Delhaize logo
  • Kabeljauw met grijze garnalen, wittewijnsaus en preistoempB

Kabeljauw met grijze garnalen, wittewijnsaus en preistoemp

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Kabeljauw met grijze garnalen, wittewijnsaus en preistoempB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g Baron van kabeljauw
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 sjalot (voor de saus)
  • 1 dl room (voor de saus)
  • 3 el melk (voor de saus)
  • 1 dl droge witte wijn (voor de saus)
  • 40 g boter (voor de saus)
  • 1 el ‘visfond in poeder’ Maggi (voor de saus)
  • peper en zout (voor het sausje)
  • 3 preiwitten (voor de preistoemp)
  • 800 g grote bloemige aardappelen (voor de preistoemp)
  • 1 gevogeltebouillonblokje (voor de preistoemp)
  • peper en zout (voor de preistoemp)

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Maak de stoemp: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snipper de preiwitten. Doe alles in een kookpot, overgiet met koud water en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zonder deksel koken, tot het vocht bijna volledig verdampt is.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de vis in porties en schik ze in een geoliede ovenschaal. Kruid met peper, met zout en schuif 15 min. in de oven.
  3. Maak de saus: fruit de fijngehakte sjalot op een zacht vuurtje, in een steelpan met de helft van de boter. Bestrooi na 5 min. met de visfond, meng en giet er de witte wijn bij. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Voeg de room toe en laat nog een beetje inkoken.
  4. Giet de aardappelen en de prei af zodra ze gaar zijn. Doe ze terug in de kookpot, maar zet de pot niet meer op het vuur. Kruid met peper en zout en plet met een pureestamper.
  5. Haal de saus van het vuur. Roer er de rest van de boter en de koude melk onder. Breng de saus verder op smaak en mix ze kort met een staafmixer om ze te doen schuimen.
  6. Dresseer de stoemp op de borden, schik er de kabeljauwstukken en de garnalen bij. Overgiet met de saus, bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

Tip: Verminder de kooktijd als je gewone kabeljauwfilets gebruikt: 10 à 12 min., naargelang hun dikte.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 134 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 8,3 g - Vezels:: 1,1 g - Eiwitten: 9,8 g 
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Hoofdgerecht
  • Kabeljauw met grijze garnalen, wittewijnsaus en preistoempB