Recept zoekresultatenKaastaart met speculaas en frambozen
Delhaize logo
  • Kaastaart met speculaas en frambozenC

Kaastaart met speculaas en frambozen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Dessert
Kaastaart met speculaas en frambozenC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 300 g frambozen
  • 50 g blauwe bessen
  • 100 g Medjool dadels
  • 60 g rozijnen golden
  • 60 g pecannoten
  • 40 g speculoos
  • 3 el fijne suiker
  • 2 el poedersuiker
  • 1 gousse vanillepeul
  • 4 bladeren gelatine
  • 3 takjes munt
  • 500 g verse kaas (Werbomont)
  • 2,3 dl room met 40% V.G.

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Frambozen
    250 gr
    19,96 €/kg
    €4,99
    F2016062400327490000
  • Blauwe bosbessen | Pot
    500 gr
    11,98 €/kg
    €5,99
    F2005091400327130000
  • Dadels | Medjool
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015031800321720000
  • Rosijnen Golden Jumbo
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016122800322180000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. (+ 6 u. koeltijd)

    1. Week de gelatine in koud water. Bekleed een ronde springvorm van 18 cm diameter met bakpapier.
    2. Ontpit de dadels en verkruimel de speculaas. Meng ze met de rozijnen en de pecannoten in de beker van de hakmolen tot een deeg. Bedek er de bodem van de bakvorm mee en druk goed aan.
    3. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en smelt ze enkele seconden op een zacht vuurtje in een steelpan. Haal ze meteen van het vuur en meng ze met 4 el room.
    4. Meng deze bereiding met de verse kaas. Snijd het vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en voeg het ook toe, samen met de kristalsuiker. Klop de rest van de room op tot yoghurtdikte en roer hem onder het vorige mengsel. Giet het deeg in de bakvorm, strijk het lichtjes glad en laat het minstens 6 u in de koelkast opstijven.
    5. Haal de cheesecake uit de vorm. Werk hem af met frambozen, blauwe bessen en muntblaadjes. Bestuif met bloemsuiker en serveer.

    Kooktip

    Ben je bang om je geduld te verliezen bij het ontvormen van je cheesecake? Vries hem gewoon in en haal hem uit de vorm wanneer hij volledig hard is. Bewaar hem in de koelkast om hem rustig terug op de juiste temperatuur te brengen. Eenvoudig, maar je moet er maar opkomen!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 813; energie (kCal): 195; vetten (g): 12,6; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 14,8; suikers (g): 13,6; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 347,1
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Dessert
    Dessert
    • Kaastaart met speculaas en frambozenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Frambozen
    250 gr
    19,96 €/kg
    €4,99
    F2016062400327490000
  • Blauwe bosbessen | Pot
    500 gr
    11,98 €/kg
    €5,99
    F2005091400327130000
  • Dadels | Medjool
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015031800321720000
  • Rosijnen Golden Jumbo
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016122800322180000